Gazete Vatan Logo

Meteoroloji İstanbul için saat verdi! Seferler iptal

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre yurtta yağışlı hava hakim olacak. İstanbul'da ise yağışlı hava görülecek. İstanbul için akşam saatlerine kadar yağış uyarısı geldi. Deniz ulaşımı da hava sebebiyle sekteye uğradı. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji İstanbul için saat verdi! Seferler iptal

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batısının yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece Doğu Anadolu'nun doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

15 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat, Ordu'nun iç kesimleri ile Çorum'un kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere iç ve batı bölgelerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

VAPUR SEFERLERİ DE İPTAL

Sis nedeniyle İstanbul Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı. Şehit Hatları'nın Eminönü -Üsküdar, Eminönü-Kadıköy, Karaköy-Kadıköy, Kadıköy-Beşiktaş ve Çengelköy-İstinye vapur seferleri iptal edildi.

İDO DA İPTAL ETTİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), yoğun sis nedeniyle Sirkeci ve Harem arasındaki araba vapuru seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. İDO'dan yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: 'Olumsuz hava koşulları nedeniyle aşağıdaki Araba Vapuru seferleri geçici bir süre iptal edilmiştir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

İzmir: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 17

Adana: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Antalya: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Haberin Devamı

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, gece kar yağışlı 8

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) doğusu 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) öğleden sonra batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m batısı ile orta kesimleri 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) akşam 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Haberin Devamı

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in batısı ile öğleden sonra İskenderun Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan, akşam kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m Doğu Akdeniz'in doğusu öğleden sonra 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğleden sonra 5 (40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75m öğleden sonra yer yer 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Haberin Devamı