Gazete Vatan Logo

Meteoroloji hava durumu için uyardı! Kuvvetli geliyor

İstanbul'da hava durumu hafta sonuna kadar yağışlı olacak. Meteoroloji'den yapılan son uyarıya göre; Bitlis, Hakkari ve Van'ın güney çevrelerinde yoğun kar yağışları, Siirt ve Şırnak çevrelerine de kuvvetli yağışlar geliyor. Bolu'da kar 15 santimi geçti. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji hava durumu için uyardı! Kuvvetli geliyor

Meteoroloji Bitlis, Hakkari ve Van'ın Güneyinde yoğun kar yaşığı beklendiğini bu nedenle don ve buzlanmaya karşı dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu. İstanbul'da hava bugün de yağışlı. Bolu Dağı'da 15 santime ulaşan kar, TEM ve D-100 Karayolu geçişinde ulaşımı yavaşlattı.

Malatya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerdeki 15 mahallede ulaşım sağlanamıyor.

Siirt ve Şırnak çevrelerinde dün gece saatlerinden itibaren görülecek yağışların bu akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yağışın yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar v.b olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

İL İL 15 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

SICAKLIK ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Marmara'da 2 ila 4 derece artması beklenen hava sıcaklıklarının, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde azalarak mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ:

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 15

Bursa: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 7

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri hafif yağmurlu 17

Antalya: Parçalı bulutlu 20

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

ANKARA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ:

BOLU DAĞI'NDA 15 SANTİM KAR
BOLU'da etkili olan kar yağışı ile birlikte binaların çatıları, yeşil alanlar beyaza büründü. Bolu Dağı'da 15 santime ulaşan kar, TEM ve D-100 Karayolu geçişinde ulaşımı yavaşlattı. Bolu'da kent merkezinde hafif yağan karın ardından parklar, yeşil alanlar, çatılar beyaza büründü. Bolu Dağı'nda ise kar yağışı daha yoğun etkili oldu ve kar kalınlığı yer yer 15 santime ulaştı. Kar, TEM ve D-100 Karayolu'nda yer yer zeminde de etkili oldu. Bu yüzden ulaşım yavaşladı. Sürücüler yavaş ilerlerken Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. TEM'in Bolu Dağı Tüneli kesiminde sürücüler elektronik tabelalar ile kar yağışı nedeniyle hız yapmamaları konusunda uyarıldı. Tünel kontrol merkezinde tuz yüklü araçlar da hazır bekletildi. Polis ekipleri de güzergahta denetimlerini artırdı.
MALATYA'DA KAR YOLLARI ULAŞIMA KAPADI
Malatya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerdeki 15 mahallede ulaşım sağlanamıyor. Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçelerden Yeşilyurt'ta 6, Pütürge'de 4, Kale'de 3, Hekimhan ve Arguvan'da birer mahallenin yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Toplam 211 kilometrelik kapalı yolun açılması için 31 ekip, iş makineleriyle çalışma yürütüyor.

Haberin Devamı