Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: İstanbul'da günlerce kar yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu açıklamasına göre İstanbu'a yarın etkisini göstermeye başlayacak olan kar yağışı cuma gününe kadar devam edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'tan gelen açıklamada ise vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları istendi. Kar yağışının yüksek kesimlerde 15 santimetreyi bulması bekleniyor. Yurdun diğer kesimlerinde de bu hafta yağışlı geçecek. İşte 15 günlük il il hava durumu tahmini...

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı:  İstanbul'da günlerce kar yağacak

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmede yurdun büyük bölümünün kar yağışının etkisi altına gireceği bildirildi. Bugün beklenen en yüksek sıcaklık 7 olarak belirlendi. Meteorolojiye göre İstanbul'da yarın karla karışık yağmur şeklinde başlayacak olan yağış Perşembe ve Cuma günleri etkisini arttıracak. Haftasonuna doğru havanın 5 derece birden kaybetmesi bekleniyor. Topbaş çarşamba günü etkili olması beklenen kar yağışı için "Toplu taşıma araçları kullanın" dedi.

TOPBAŞ UYARDI

İstanbul'da çarşamba akşamı karla karışık yağmur şeklinde başlayacağı tahmin edilen yağışın, önceki hafta kenti etkisi altına alan kar yağışı kadar şiddetli olması beklenmiyor. Konuyla ilgili CNN Türk yayınında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “Belediye olarak tüm önlemleri almış durumdayız. Ancak vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz” dedi.

METEOROLOJİ UYARDI

AA muhabirinin Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, kentte çarşamba günü yağmur şeklinde gerçekleşecek yağışlar, öğle saatlerinde Çatalca-Silivri hattından itibaren kar yağışına dönüşecek. Akşam saatlerinden itibaren ise kar yağışı tüm kenti etkisi altına alacak. Çarşamba gündüz saatlerinde hava sıcaklığı en az 3, en fazla 5 derece olarak hissedilecek.

Çarşamba günü ayrıca, kuzey-kuzeydoğu yönünden saatteki hızı 30-60 kilometreye ulaşan kuvvetli rüzgar esecek.

İstanbul'da kar yağışı perşembe, cuma ve cumartesi günleri aralıklı olarak devam edecek. Hava sıcaklıkları perşembe günü en düşük 1 en yüksek 3, cuma günü en düşük eksi 2, en yüksek 2, cumartesi günü en düşük eksi 3, en yüksek 3 derece olması bekleniyor.

15 SANTİMETREYİ BULACAK

Haberin Devamı

Bu arada, beklenen kar yağışının, bu ayın ilk haftasında İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı gibi olması öngörülmüyor.

Kar yağışının yüksek kesimlerde 15 santimetre, alçak ve sahil kesimlerde 3-5 santimetre arasında olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi nedeniyle gece ile sabah saatlerinde buzlanma ve don beklenen İstanbul'da, kar yağışı pazar günü etkisini yitirecek.

Haberin Devamı

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Bugün yurt genelinde yağış beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde yoğun sis ve pus etkili olacak. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile zamanla batı kıyılarının parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor

15 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORUNUN GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

ANKARA'DA HAVA DURUMU

Ankara'da çarşamba günü başlayacak kar yağışının cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor. Hava çarşambadan sonra sıfır altına inerek eksi dereceleri görecek. Bugün ise Başken'te sisli bir hava hakim.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 4

İstanbul: Parçalı bulutlu 7

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 14

Bursa: Parçalı bulutlu 10

Adana: Az bulutlu 16

Antalya: Az bulutlu 16 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 9

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 9

Erzurum: Az bulutlu -6

Diyarbakır: Az bulutlu 10

ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜN BEKLENEN SICAKLIKLAR:

Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinin yağmurlu, Artvin'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Antalya'nın Akseki İlçesi'ne bağlı 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde, yoğun kar yağışı ve kar küreme çalışmaları sonucu yol kenarında 3 metre yüksekliğinde kardan duvarlar oluştu. Antalya- Konya karayolunun geçiş noktası Alacabel mevkiinde her yıl yoğun kar yağışı, tipi ve sürgün nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Karayolları ekiplerinin ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ettiği, bunun sonucunda yol kenarında büyük kar yığınlarının oluştuğu Alacabel'de bu yıl da benzer manzara yaşandı. İş makinelerinin ulaşıma açmak için kürediklerine tipi ve sürgün sonrası birikenler de eklenince karayolu kenarında yer yer yüksekliği 3 metreyi bulan kardan duvarlar oluştu.

Haberin Devamı

İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırlarında kalan Boğdağ Mahallesindeki kayak tesislerinden bir kare: