Gazete Vatan Logo

Meteoroloji gün ve saat verdi! Kar geliyor, mart ayı sert geçecek...

Kar geliyor! Meteoroloji o illeri açıkladı! İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mart ayında kar yağışı olup olmayacağı ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Hava sıcaklığının bazı illerde mevsim normallerinin üzerinde olduğu bugünlerde bazı illerde de kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji mart ayında kar yağacak iller açıkladı. Peki hangi illere kar yağacak? İşte detaylar…

Meteoroloji gün ve saat verdi! Kar geliyor, mart ayı sert geçecek...

Türkiye'nin büyük bölümünde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kar yağışı bekleyen milyonlara Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sevindiren haber geldi. Yapılan 5 günlük hava durumu açıklamasında kar yağacak iller açıklandı. Peki İstanbul'a kar yağacak mı?

MARMARA'YA ÖNCE YAĞMUR GELECEK

İstanbul'da gözler özellikle barajlar için de beklenen kar yağışında. Meteoroloji hafta sonu için önemli uyarılarda bulunurken Mart'ın ilk haftası için yağışların müjdesini verdi.

Az bulutlu, yarın parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde puslu, yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI!
Meteoroloji'nin bugünden itibaren soğuk ve yağışlı hava tahmini Bolu'da etkisini gösterdi.
Mevsim normallerinin altına düşmesi beklenen sıcaklıkla beraber hafta boyunca yağış ve karlı havanın da etkili olması tahmin ediliyor. Bolu'da da sabah saatlerinde etkili olan soğuk hava, akşam vaktine doğru kar yağışına dönüştü.

Haberin Devamı

HANGİ İLLERE KAR YAĞACAK?

Mart ayının gelmesiyle kar yağışları da birçok ilde yeniden başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağacak illeri açıkladı. Peki İstanbul'a kar yağacak mı?

Kar yağışı öncelikle Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde ortaya çıkacak. Yeni hafta ile kar yağışı yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak.

Meteoroloji'den yapılan 3 günlük açıklamada İstanbul'da kar yağışı görünmese de, kar İstanbul'a yaklaşacak.

1 MART PAZARTESİ
Doğu Anadolu'nun büyük kısmında kar görülürken Güneydoğu Anadolu'da bulutlu bir hava hakim olacak. İç Anadolu Bölgesinde Ankara ve Eskişehir'de kar, Konya, Niğde ve Karaman'da karla karışık yağmur bekleniyor. Mersin, Adana ve Hatay'da sağanak yağış, Ege'nin güneyi, Akdeniz Bölgesi'nin batı kesimlerinde parçalı bulutlu ve açık bir hava yaşanacak. Bazı bölgelerde ise bulutlu bir hava hakim olacak. Salı günü kar yağışı etkisini azaltacak. Buna göre, Doğu Anadolu'nun genelinde bulutlu hava Batman, Siirt ve Şırnak'ta sağanak yağış etkili olacak.
2 MART SALI
Salı günü İstanbul'dan Giresun'a kadar sağanak yağış bekleniyor. Bilecik, Kütahya, Ankara, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Bitlis, Van ve Hakkari'de kar yağışı bekleniyor. Antalya'da sağanak yağış, Ege Bölgesi'nde parçalı bulutlu bir gün yaşanacak. Trakya ile İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde yer yer bulutlu bir hava hakim olacak.
3 MART ÇARŞAMBA
İstanbul'un doğusu ile Kocaeli ve Sakarya hariç Marmara Bölgesi, Ege, İç Ege, Hatay ve Osmaniye hariç Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun bazı kesimleri güneşli ve parçalı bulutlu bir gün geçirecek. Karadeniz sahil şeridinde sağanak yağışlar devam edecek. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize'de sağanak yağış etkili olacak. Artvin'de ise kar yağışı bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da ise sağanak yağış etkili olacak.
4 MART PERŞEMBE
Güneşli hava perşembe günü de etkisini gösterecek. Şırnak'ta sağanak yağış Hakkari'de ise kar yağışı etkili olacak. Hava sıcaklığı Antalya'da 19 dereceye kadar çıkacak.
5 MART CUMA
Cuma günü yurt genelinin tamamı yağışsız olacak. Belli bölgelerde hava sıcaklığı hissedilir derecede yükselecek. Düzce, Bartın, Bolu, Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta açık bir hava etkili olacak. Batı'da bulutlu bir hava olacak.

Haberin Devamı