Gazete Vatan Logo

Meteoroloji duyurdu: Bu akşam İstanbul'da başlıyor

İstanbul'un bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisine girmesi bekleniyor.

Meteoroloji duyurdu: Bu akşam İstanbul'da başlıyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, bölgenin bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisine girmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, yer yer etkili olacağı tahmin edilen toz taşınımının neden olabileceği hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Toz taşınımının bu akşam 18.00'de başlayarak yarın akşam 23.59'a kadar etkili olmasının beklendiği duyuruldu.

DÜZCE VALİLİĞİ DE UYARDI

Düzce Valiliği bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisine gireceği uyarısı yapıldı.
Valilikten yapılan açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı kesimlerinin bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisine girmesi bekleniyor. Batı Karadeniz'de Bolu, Karabük, Düzce, Zonguldak, Bartın illerinde yer yer etkili olacağı tahmin edilen toz taşınımının neden olabileceği olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.
Toz taşınımının 23 Nisan 2019 günü saat 18:00'de başlayıp, 24 Nisan 2019 Çarşamba günü 23:59'da sona ermesi bekleniyor.

Haberin Devamı