Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den kritik uyarı: Gök gürültülü yağmur geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul'a son dakika uyarısı geldi. Sıcaklıklar 7 derece düşecek, gök gürültülü sağanak yağmur geliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bingöl ve Muş çevreleri ile Van'ın doğu kesimlerinde yer yer sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde aralıklı ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Trakya Bölgesi'nde de kuvvetli olması beklenen yağışlar sırasında dolu, yıldırım ve hortum tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den kritik uyarı: Gök gürültülü yağmur geliyor!

İstanbul'da yaz sıcakları etkisini güçlü şekilde hissettiriyor. Ancak Meteoroloji'den alınan son verilere göre bugün öğle saatlerinden sonra ve özellikle haftanın ortasında çarşamba ve perşembe günü İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
SICAKLIKLAR DA HIZLA DÜŞECEK
İstanbul'da bir süredir 32-33 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları perşembe günü 7 derece birden azalarak 25 dereceye düşecek. İstanbul'daki bu sıcaklık değişimi gök gürültülü sağanağa neden olacak. Çarşamba günü başlayacak yağışın cuma günü sona ereceği tahmin ediliyor. Sıcaklık cuma günü de 27 derece civarında olacak. (Posta)

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzeydoğu kesimleri ile Marmara Bölgesi parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bingöl ve Muş çevreleri ile Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kırklareli'nin güneyi ile Tekirdağ'ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Kırklareli'nin güneyi ile Tekirdağ'ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (dolu, yıldırım ve hortum riski) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ İÇİN UYARI
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde aralıklı ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı bulutlu olması öngörülen bölgede sabah saatlerinden itibaren Erzurum'un kuzeydoğusu ile Kars ve Ardahan çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra ise Ağrı, Iğdır ve Erzincan'da aralıklı ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum, Ağrı ve Kars'ta 12, Ardahan'da 13, Erzincan'da 18 ve Iğdır'da 20 derece ölçüldü.
Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Erzincan'da 32, Iğdır'da 31, Ağrı ve Erzurum'da 27, Kars'ta 25, Ardahan'da 23 derece olması öngörülüyor.

Haberin Devamı

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL, 32°C

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA, 33°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR, 36°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA, 32°C

Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK, 29°C

Az bulutlu

TRABZON, 28°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM, 27°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR, 39°C

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra yer yer parçalı bulutlu