Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den uyarı

Türkiye genelinde aralıklarla yağış görülürken, hava sıcaklığı doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç bölgelerin yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

-BÖLGELERDE HAVA-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevreleri, öğleden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Bilecik ile Bursa'nın yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve kıyı kesimleri (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Kütahya) ile öğleden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağış görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra Eskişehir çevreleri, akşam saatlerinde bölgenin güney ve batısı ile gece doğusu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak) ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; kıyılarda yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya ve Elazığ ile zamanla bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağış görülecek.

Haberin Devamı