Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den uyarı

Başta Marmara ve Ege bölgesi olmak üzere Türkiye'nin batı bölgeleri ılık ve yağışlı havanın etkisine giriyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girdi. Güney, iç ve batı kesimlerde görülecek yağışların; Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Balıkesir, Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya il merkezleri ile ilçelerinde (Muğla'nın ilçeleri; Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Datça, Yatağan, Köyceğiz, Ula, Milas - Antalya'nın ilçeleri; Kaş, Kale, Finike, Elmalı, Korkuteli, Kumluca, Aksu, Serik, Alanya, Manavgat, Gazipaşa) aşırı yağış şeklinde olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı, Türkiye genelinde 4 ila 6 derece artarak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, Türkiye genelinde güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinde Trakya ile Kıyı Ege'de kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, güney, iç ve batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-UYARILAR-

Meteoroloji, yağışların; Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Balıkesir, Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya il merkezleri ile ilçelerinde (Muğla'nın ilçeleri; Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Datça, Yatağan, Köyceğiz, Ula, Milas - Antalya'nın ilçeleri; Kaş, Kale, Finike, Elmalı, Korkuteli, Kumluca, Aksu, Serik, Alanya, Manavgat, Gazipaşa) aşırı yağış şeklinde olması beklendiğinden; Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım vb.) tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

-MUHTEMEL SOBA ZEHİRLENMELERİ-

Rüzgarın; Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları da istendi.

-BÖLGELERİMİZDE HAVA-

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Muğla, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Datça ve Milas çevrelerinde aşırı olmak üzere, bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Serik ve Gazipaşa) başta olmak üzere il merkezi ve diğer ilçelerinde aşırı yağış şeklinde olması beklenmektedir. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli sağanak yağışlı, bu sabah ilk saatlerde Çankırı çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin iç kesimlerinde lodostan kuvvetli esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden sonra Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin batısı (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş) ile akşam saatlerinden sonra Erzurum çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Erzurum çevrelerinde kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve batı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır) çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Haberin Devamı