Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den uyarı!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Karaman ve Niğde çevreleri dışında tüm ülke yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Age kıyılarında gökgürültülü sağanak, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun güney ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile sabah ve öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esecek.

METEOROLOJİK UYARI: İZMİR VE ÇANAKKALE'DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

İzmir ve Çanakkale'de akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da, İzmir ve Çanakkale çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren başlayacak gök gürültülü sağanak yağışın gece saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi.

Vatandaşların ve ilgililerin, su baskını, sel ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle ve akşam saatlerinde Rize ve Hopa, akşam ve gece saatlerinde İzmir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege ile sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ ve KAR ERİMESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine, Doğu Anadolu bölgesinde artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI: Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetlice esecek rüzgarlarla birlikte toz taşınımı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölgenin güneyi, akşam ve gece saatlerinde bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Çanakkale ve Gökçeada çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren İzmir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Karaman ve Niğde çevreleri dışında bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah satlerinde Bolu çevreleri, öğle ve akşam saatlerinde iç kesimleri, gece saatlerinde bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, sabah saatlerinde Kars ve Ardahan'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Rüzgar; sabah ve öğle saatlerinde bölgenin güneydoğusunda güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/sa) olarak esecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine ve artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; sabah ve öğle saatlerinde güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/sa) olarak esecek. Bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

Haberin Devamı