Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den uyarı!

Marmara’nın batısı ve kıyı Ege’de bugün, yağış, yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Marmara'nın Batısı (Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Gökçeada, Bozcaada) Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın) ile akşam saatlerinden sonra Kütahya, Uşak ve Bursa çevrelerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Yurt genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

-BÖLGELERDE HAVA-
Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı (Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bozcaada ve Gökçeada) ile gece saatlerinde Bursa çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olacak.

Ege Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, Kıyı Ege (İzmir, manisa, Aydın ve Muğla) ile akşam ve gece saatlerinde Uşak ve Kütahya çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Kütahya ve Uşak çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olacak.

Akdeniz Bölgesi: Batısı çok bulutlu, diğer kesimleri parçalı ve az bulutlu geçecek.

İç Anadolu Bölgesi: Batısı ile sabah saatlerinde kuzeydoğusu çok bulutlu, diğer kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kıyı kesimleri çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Öte yandan, yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Haberin Devamı