Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu ve yağış uyarıları art arda geliyor. Son birkaç gündür özellikle İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde sıcaklıklar oldukça yüksek durumdaydı. 'İstanbul'da bugün hava nasıl olacak' sorusuyla ilgili çok sayıda birey araştırma yaparken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden o iller için şiddetli kar yağışı uyarısı da geldi. 'Kar ne zaman yağacak' sorusu merak edilirken işte Meteoroloji'nin uyardığı o iller...

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu ve yağış uyarıları art arda geliyor. Özellikle İstanbul'da yaşayan bireyler birkaç gündür düzgün giden hava sıcaklıklarının ardından sabah saatlerinden itibaren soğuk bir havaya uyandı. Son 3-4 gündür sıcaklıklar 13-14 derece civarında olurken bugün ise 7 derece olarak başladı. Bu durum neticesinde bugün hava nasıl olacak sorusunun yanıtını aranmaya başlandı. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı konusunda uyarılarda bulundu. 'Kar ne zaman yağacak' sorusu vatandaşlar arasında en çok merak edilen soru oldu. İşte Meteoroloji'den gelen o açıklama;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin çok bulutlu ve iç ve doğu kesimlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sivas, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den gelen bilgiler doğrultusunda İstanbul'da sabah saatlerinde soğuk hava etkili olsa da öğlen saatlerinde sıcaklıklar 13 dereceyi kadar görecek. Çok bulutlu bir hava gün içinde hakim olacak. Sabah saatlerinde yağan yağmur da etkisini yitirecek.

HANGİ İLLERDE KAR YAĞACAK?

Erzurum, Kars, Van, Muş gibi illerimizde kar yağışının etkisini göstereceği Meteoroloji tarafından gelen bilgiler arasında bulunuyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Sivas, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu zamanla parçalı bulutlu 7
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 13
İzmir: Parçalı bulutlu 15
Adana: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 18
Bursa: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 14
Antalya: Parçalı bulutlu 16
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 14
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

Haberin Devamı