Gazete Vatan Logo

İstanbul'da şiddetli yağış ve fırtına

Meteorolojinin uyarısının ardından İstanbul'da şimşek, gök gürültüsü ve ardından yağan yağmur etkili oldu. Bazı noktalarda dolu yağışı başladı. Şimşekler gökyüzünü aydınlattı. Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 10 dakika durdurulan hava trafiği normale döndü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, İstanbul'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış için yeni bir uyarıda bulundu.

İstanbul'da şiddetli yağış ve fırtına

AKOM'dan yapılan son uyarıda da, "Bir saat içerisinde kuvvetli yağış geçişinin boğaz çevresi ile Anadolu yakasında ağırlıklı olarak etkili olması bekleniyor. Yağışın yerel olarak kısa süreli dolu şeklinde etkili olma ihtimali vardir." denildi.

METEOROLOJİ'DEN YENİ UYARI

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, 21.40-23.30 saatleri arasında İstanbul'da Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası başta olmak üzere etkili olan yağışın ardından 23.30-01.00 arasında Marmara Denizi üzerinden gelen yeni bir yağışlı kütlenin şehirde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış şeklinde devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

İstanbul'da bu hafta hava sağanak yağışın etkisi altında. Gökgürültülü sağanak yağışın hissedileceği İstanbul için dolu uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda dolu yağışından dolayı araçların zarar görmemesi için önlem alınması istendi. İşte İstanbul'da 5 günlük hava durumu raporu...

ŞİMŞEKLER GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATTI

Meteorolojinin uyarısının ardından İstanbul'da şimşek, gök gürültüsü ve ardından yağan yağmur ve dolu etkili oldu. Şimşekler gökyüzünü aydınlattı. Dolu yağışının etkili olmasıyla bazı vatandaşlar araçlarını getirdikleri kilimler ve naylonla örtmeye çalıştı. Araçlarını örtmek için yoğun çaba sarf eden vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Sağanak yağışla birlikte bazı noktalarda yollar göle döndü. Bazı sürücüler yolda zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da zorluklar yaşadı. Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda hava trafiği yaklaşık 10 dakika durduruldu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Öte yandan, İstanbul'da dolu yağışından korumak için bazı araçların, karton, kilim ve naylonla bugün de örtüldüğü görüldü.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Bugün 21.40 - 23.30 saatleri arasında Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası başta olmak üzere İstanbul'da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denilmişti.

AKOM AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet koordinasyon Merkezi (AKOM)'dan da; "İstanbul da sağanak yağış, Boğaz çevresi ve Avrupa yakası tamamında gece yarısına kadar etkili olacak. Yağışlar zaman zaman kuvvetli gök gürültülü olacak. Zeytinburnu, Merter, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy ilçelerinde etkili oluyor. Yağışlar, Başakşehir, Eyüp, Sarıyer, Şişli, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ilçelerini de etkisi altına alacak. Meteorolojik tahminlere göre dolu yağışı beklenmiyor." açıklaması yapılmıştı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 33

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 30

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Adana: Parçalı ve az bulutlu 32

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 30

Samsun: Parçalı bulutlu 29

Trabzon: Parçalı bulutlu 29

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 28

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 39

Haberin Devamı