Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 güne ilişkin hava durumu raporunu resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Sabah saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde soğuk ve yağışlı havalar etkisini hissettiriyor.

Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 güne ilişkin hava durumu raporunu yayınlarken, kar yağışlarına dikkat çekti. Yayınlanan haritada cumartesi günü pek çok ilde sağanak ve kar yağışlarının etkili olacağı belirtildi. Bu sabah itibariyle ise, yurdun batı kesimleri yağışlı havanın etkisine girmiş durumda bulunuyor.

METEOROLOJ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI! YAĞIŞLAR TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayınladığı hava durumu raporunda önümüzdeki 5 güne ilişkin tahminlerini paylaşırken, İstanbul başta olmak üzere pek çok ile dikkat çekti.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Çorum ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Bolu, Çankırı, Çorum ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı