Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den son dakika kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji'den yapılan son uyarıda bugün Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'da akşam saatlerine kadar yerel olarak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte yurtta hava durumu...

Meteoroloji'den son dakika kuvvetli yağış uyarısı!

İstanbul'da bugün parçalı ve çok bulutlu bir gökyüzünün hakim olması, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.Yağışların saat 18.00'e kadar süreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cuma) Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji ayrıca Samsun, Ordu ve Giresun'a kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Açıklamada, "Yağışların; bugün (Cuma) Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Haberin Devamı