Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den 'kuvvetli' uyarı! Hava durumu...

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı geldi. İstanbul'da bugün hava güneşli ancak yarından itibaren yağışlar bekleniyor. 5 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Sıcaklıklarda 2-3 derece azalma beklenen bölgede, rüzgarın yağış sırasında kuvvetli esmesi öngörülüyor. İl il hava durumu...

Meteoroloji'den 'kuvvetli' uyarı! Hava durumu...

Meteoroloji yurdun birçok farklı yerinde kuvvetli yağış bekliyor. Güneşli bir güne uyanan İstanbul bu illerin başında. Ayrıca Kars'ta çıkan fırtına çatıları uçurdu, Nevşehir Kapadokya'da hava durumu balon turizmini vurdu.

Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ile Adıyaman için sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede, sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU

Sıcaklıklarda 2-3 derece azalma beklenen bölgede, rüzgarın yağış sırasında kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Vatandaşların bölgesel dolu yağışları, kuvvetli rüzgar değişimi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

DOĞU ANADOLU'YA DA SAĞANAK GELİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Erzincan çevresinde zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredeceği bölgede, rüzgarın güneybatıdan orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği öngörülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta 7, Ardahan ve Erzurum'da 8, Ağrı'da 9, Erzincan ve Tunceli'de 10, Iğdır'da 15 derece kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Iğdır'da 29, Ağrı'da 23, Kars'ta 21, Tunceli'de 20, Erzincan'da 19, Erzurum ve Ardahan'da 18 derece olması bekleniyor.

Haberin Devamı

KAPADOKYA'DA 3 GÜNDÜR BALON TURLARI YAPILAMIYOR

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, sıcak hava balonu uçuşları, olumsuz hava şartları nedeniyle 3 gündür yapılamıyor. Peribacaları, doğal kaya oluşumları ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesini kuş bakışı izlemek isteyen turistler için düzenlenen sıcak hava balon turları, zaman zaman etkisini artıran sağanak yağış ve rüzgar nedeniyle bugün de iptal edildi.

Rüzgar hızının yüksek olması ve aralıklarla etkili olan sağanak yağmur nedeniyle uçuşların iptal edildiğini bildiren firma yetkilileri, hava şartlarının normalleşmesi halinde sıcak hava balon turlarının yarın gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Hava muhalefeti nedeniyle dün ve önceki gün de sıcak hava balonu uçuşları iptal edilmişti.

Bölgedeki uçuşlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Nevşehir Koordinatörlüğünün değerlendirmesi sonucu hava şartlarının elverişli olması durumunda verilen izinle yapılabiliyor.

Haberin Devamı