Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Kıyı Ege'de beklenen kuvvetli fırtınaya karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Aydın ve İzmir'in kıyı kesimleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin batı kesimlerinde kuvvetlenecek rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa, zaman zaman 80 km/sa) eseceğinin tahmin edildiği bilgisini paylaşarak uyarıda bulundu.

Açıklamada, "Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. Fırtınanın çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklendiğini belirtildi.

YAĞIŞ UYARISI DA YAPILDI

Öte yandan yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere, yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor İç ve doğu kesimler ile Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor..

Haberin Devamı