Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den kritik uyarı!

Meteoroloji'den kritik uyarı!

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, yurdun batı bölgelerinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışlara karşı dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, akşam saatlerinden sonra batı kıyılarında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli olunması gerektiği belirtilerek, şöyle denildi: "Akşam saatlerinden sonra batı kıyılarımızda başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde ve yarın (Salı) Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de kuvvetli (20-50 mm) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

BATI AKDENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ayrıca, Batı Akdeniz'de fırtına beklendiği bildirilerek, "Batı Akdeniz'in batısında yarın akşam saatlerinden sonra rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ İÇİN UYARI
Meteoroloji’den alınan bilgiye göre, Tekirdağ’da hafta boyunca yağışın beklenirken, hava sıcaklıklarının en düşük 10, en yüksek de 20 derece olması tahmin ediliyor.
Meteorolojinin haftalık tahmin raporuna göre, Trakya Bölgesi’nin genelinde hafta boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı bekleniyor.