Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den kritik uyarı!

Meteoroloji'den kritik uyarı!

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bingöl'ün güney kesimleri ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak olacak, gece Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu, öğle saatlerinden sonra Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Doğu Akdeniz kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 11

Haberin Devamı

İstanbul: Çok bulutlu, doğu kesimleri aralıklı sağanak yağışlı 14

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olarak sağanak yağışlı 17

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

Antalya: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Konya: Parçalı ve çok bulutlu 14

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 5

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 13