Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: Havalar daha da...

Meteoroloji'nin açıklamasına göre İstanbul’da dün başlayan kar yağışı pazar ve pazartesi günü aralıklarla sürecek. Hava durumunun eksi 2 ila eksi 5 arasında olması bekleniyor. İşte il il hava durumu sizlerle...

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: Havalar daha da...

Tüm illerde beklenen hava durumu raporları belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3 gün boyunca kar yağışının etkili olacağını açıkladı. İzmir, Bursa, Ankara ve İstanbul için ise yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ocak ayının çok soğuk geçeceğini belirterek buzlanma, don ve çatı çökmelerine karşı uyardı. İstanbul'da kar başladıktan sonraki 4 saatte 100’e yakın hasarlı kaza meydana geldi. Yağışın 30 cm kar örtüsü bırakacağı tahmin edilen İstanbul’da, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında iç ve dış hatlarda dün toplam 395 uçuş iptal edildi.

İŞTE TÜM YURTTA BEKLENEN SICAKLIKLAR
Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara, Kıyı Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5
İstanbul: Çok bulutlu, yoğun kar yağışlı -1
Bursa: Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı -2
İzmir: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 2
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 14
Antalya: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gürültülü sağanak yağışlı 14
Samsun: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu ve sağanak yağışlı 21
Trabzon: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 20
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 2
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 10

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA KAR ENGELİ

Çanakkale Boğazı, kar yağışı ve tipi yüzünden görüş mesafesinin azalması dolayısıyla transit gemi geçişlerine kapatıldı. Alınan bilgiye göre, dün başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ile tipi nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı Çanakkale Boğazı'nda, transit gemi geçişlerine izin verilmiyor.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü (VTS) yetkilileri, kuzey ve güney yöndeki gemileri telsizle uyarıp, hava durumu hakkında bilgi verdi.

Yetkililer, yağışın durması ve hava koşullarının normale dönmesinin ardından boğazın tekrar gemi geçişlerine açılacağını belirtti.

TRAKYA'DA 63 KÖY YOLU KAPANDI

Edirne’de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Havsa, İpsala, Keşan, Uzunköprü ilçelerine bağlı 63 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Kırklareli’de kar kalınlığı Demirköy’de 40, Kofçaz’da 25, Vize’de 15, Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısında ise 15 santimetre olarak ölçüldü. Tekirdağ-İstanbul, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı karayollarında polis zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

Haberin Devamı

BURSA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Bursa'da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız süren yağış nedeniyle kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kentte kartpostallık görüntüler oluşurken, trafikte sürücüler zor anlar yaşadı.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kent merkezinde etkili olurken, trafikte sürücüler zore zor a anlar yaşadı, kardan kayganlaşan yollarda güçlükle ilerledi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu şehir merkezinin ana arterlerinde tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Beyaz örtüyle kaplanan Bursa'da kartpostallık görüntüler oluşurken bazı vatandaşlar, gece sokaklara çıkarak çocuklarıyla kartopu oynamanın keyfini çıkardı. Bursa'da kar yağışının bugün ve yarın etkisini sürdürmesi bekleniyor.

KOCAELİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kocaeli’nde gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini arttırdı. Kent geneli beyaza büründü.

Haberin Devamı

Kocaeli’nde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının ardından kent beyaza büründü. Sabah evlerinden çıkarak işe gitmek isteyen vatandaşlar, kar yağışı sebebiyle zorlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ana yolları açık tutmak için gece saatlerinden itibaren görev yaptı. Kentin yüksek kesimlerinde sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kocaeli genelinde kar yağışı devam ediyor.

İSTANBUL'DA 11 TIR KAYDI

TEM Otoyolu’nun Büyükçekmece ile Çatalca arasındaki bölümünde kar yağışı ve rüzgarın da etkisiyle kayan ve devrilen 11 tır trafik yoğunluğu oluşturdu. Karayolları ile İstanbul Belediyesi ekipleri bariyerleri keserek olay yerlerine ulaştı ve tırları kurtarmaya çalıştı. Trafikte mahsur kalanlar için İstanbul Belediyesi 7 mobil büfe gönderdi.