Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den kritik açıklama!

Trakya'da etkili olan yağış bugün...

Meteoroloji, Trakya Bölgesi'nde etkili olan sağanak yağışın bugün sabah saatlerine kadar etkisini arttırarak devam edeceğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Saray ve Çerkezköy ilçeleri başta olmak üzere, Tekirdağ il geneli ile Kırklareli'nin Lüleburgaz ve Vize ilçelerinde, sağanak yağışın etkisini artırarak sabah saatlerine kadar etkili olacağı belirtildi. Açıklamada sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:
Çarşamba sabah saatlerine kadar , Saray ve Çerkezköy ilçeleri başta olmak üzere Tekirdağ il geneli ile Kırklareli'nin Lüleburgaz ve Vize ilçelerinde yağışın etkisini arttırarak şiddetli (76-100kg/metrekare) ve lokal olarak aşırı (100kg/metrekare üzeri) olarak devam etmesi beklenmektedir. Dün bölgede meydana gelen aşırı yağışlar sonucu, toprağın doygun olması, derelerdeki debilerin yüksek olması ve bugün içerisinde de aşırı yağışların devam edecek olması nedeniyle başta sel tehlikesi olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara ( sel, su baskını, ulaşımda aksama, yıldırım vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."



SAĞANAK YAĞIŞ GECE ETKİLİ OLDU

İSTANBUL’da etkili olan yağmur Sarıyer’de cadde ve sokakları dereye döndürürken, bazı evleri de su bastı. Beykoz’un bazı köy yolları da heyelan nedeniyle araç trafiğine kapandı.

Marmara Bölgesi’ni 2 gündür etkisi altına alan sağanak yağış, dün itibariyle İstanbul’un bazı ilçelerinde de etkili oldu. Belgrad Ormanları’na yağan yoğun yağış Sarıyer ilçesinde sele dönüştü. Metrekareye düşen 110 kilogram yağış nedeniyle kanalizasyonlar taştı. Bazı yerlerdeki rögar kapakları basınca dayanamayarak yerinden çıktı. Caddelerde suyun yüksekliği 40 santimetreye kadar ulaştı. Trafikteki bazı sürücüler, yerinden fırlayan rögar kapakları ve yükselen su nedeniyle zor anlar yaşadı.

HEYELAN KÖY YOLUNU KAPADI

Sarıyer’de etkili olan sağanak yağış aynı saatlerde Beykoz’da da etkisini hissettirdi. Akşam saatlerinde Ümraniye ve Beykoz’da 2 noktaya yıldırım düştü. Hasar vermeyen yıldırım düşmesi nedeniyle küçük çaptaki yangın vatandaşlar tarafından söndürüldü. Hayatı olumsuz yönde etkileyen sağanak yağış nedeniyle saat 23.00 sıralarında Beykoz’un Paşamandıra köyü girişindeki yolda toprak kayması meydana geldi. Alibahadır ve Değirmendere köylerine de aynı heyelan nedeniyle ulaşım durdu. İtfaiye ve iş makineleri olay yerine gelerek yolu açma çalışmaları başlatıldı.

İBB’DEN SAĞANAK AÇIKLAMASI

İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre metrekareye Çatalca’da 164, Kilyos’ta 163, Terkos’ta 125 veSarıyer’de 110 kilogram yağış düştü. Yağış, Beykoz Tokatköy ve Sarıyer bölgelerinde su baskınlarına neden oldu. İstanbul İtfaiyesi ve tüm birimler su birikintilerine müdahale etti. Yağışın artmasıyla birlikte İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri bölgelere sevk edildi. İtfaiye 69 personel, 27 araç, 14 motopomp, 6 dalgıç pompa, İSKİ 5 ekip 6 motopomp, Yol Bakım 3 Kombi, 3 mazgal ekibi, Atık Yönetim Müdürlüğü de 5 süpürge aracıyla bölgede çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca kuzey kesimlerde Çatalca çevresi, Sarıyer ve Beykoz’da etkili olan yağışlı havanın etkisini sabaha kadar devam ettirmesi bekleniyor.

KÖPRÜ VE OTOYOLLARDA ÜCRETSİZ GEÇİŞ BAŞLADI

KURBAN Bayramı nedeniyle otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş gece yarısından itibaren başladı. Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler ise araçlarını Boğaziçi Köprüsü gişelerinde hemen önce yol kenarına park ederek ücretsiz geçişin başlamasını bekledi. Yol kenarında araçlarını park eden vatandaşlar ücretsiz geçişi beklediklerini söylediler. Bazı vatandaşların ise ücretsiz geçiş saatini araçlarının içinde uyuyarak beklediği görüldü. Gişelere ise üzerinde "Geçişler ücretsizdir. İyi bayramlar. Ulaştırma Bakanlığı" yazısı asıldı. Ücretsiz geçişler başladığı ilk dakikalarda ise durumdan haberi olmayan bazı vatandaşlar ise KGS gişesinde bulunan cihazların kapalı olmaması nedeniyle kart okuttular.

Haberin Devamı