Gazete Vatan Logo

Hava durumu bugün nasıl olacak? Meteoroloji'den 'dolu' uyarısı

Meteoroloji genel müdürlüğünden Hava durumu'na ilişkin dolu uyarısı yapıldı! Peki bugün İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm şehirlerimizde hava durumu nasıl olacak? Hava Durumuna ilişkin en yeni gelişmeler haberimizde...

Hava durumu bugün nasıl olacak? Meteoroloji'den 'dolu' uyarısı

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak yağışla birlikte meydana gelebilecek yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olmasının beklendiği belirtilerek, şöyle denildi: "Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeydoğu kesimlerinde (Erzurum’un doğusu, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde) gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar da beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için dolu ile kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 5 ilde bugünden itibaren yarın öğle saatlerine kadar havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geçeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği aktarılan açıklamada, gök gürültülü yağış sırasında oluşması muhtemel bölgesel dolu ve rüzgarın yer yer güneyli yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.