Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den 3 il için kritik uyarı

Haziran ayına sayılı günler kala Türkiye genelinde sağanak yağışlar etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji tarafından yayınlanan son uyarıya göre bugün yurdun birçok kesimi sağanak yağışın etkisi altında olacak.

Meteoroloji'den 3 il için kritik uyarı

Yaz mevsimini beklerken yurdun büyük kısmı sağanak yağışın etkisi altında. Sel felaketlerinin yaşandığı Türkiye'de Meteoroloji 3 il için uyarı yayınladı. Kocaeli, Bursa ve Yalova'da bugün gökgürültü sağanak yağış bekleniyor. Sel felaketlerine karşı bu 3 ilin dikkatli olması gerekiyor.

HAVA YURTTA NASIL OLACAK?

Bugün, Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL GÜNE YAĞIŞLI BAŞLADI

İstanbul pazar gününe sağanak yağışla uyandı. Sabaha karşı başlayan yağışın öğleden sonra şehri terk etmesi bekleniyor. Yarın ise hava bulutlu olacak.

HAFTA BOYUNCA YAĞIŞ VAR

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve etkisini gösteren sağanak yağış bu hafta da devam edecek. Yurdun büyük bir kısmı sağanak yağışlı havanın etkisi altında olacak. Yağışlı hava perşembe gününe kadar Türkiye'nin neredeyse her yerinde etkili olacak.

Haberin Devamı