Gazete Vatan Logo

Meteoroloji bölge bölge uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 30 Mart hava durumu raporu yayınlandı.

Meteoroloji bölge bölge uyardı

Yapılan son tahminlere göre yurdun batı bölgelerinde hava sıcaklıkları 2 ila 5 derece arasında artarken özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüş yaşanması ve gün içerisinde birçok ilde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 30 Mart hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya, Bilecik, Aydın, Muğla, Denizli, Kastamonu, Sivas ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz’de gök gürültülü sağanak, Sivas, Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ise batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Orta Karadeniz için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin parçalı ve çok bulutlu diğer kesimlerin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı kaydedildi.
Açıklamada, yarın bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği, hava sıcaklıklarının bölgenin iç kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağının beklendiği aktarıldı.
Çarşamba günü ise bölge genelinde yağışların devam edeceği, hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 5 derece düşeceği belirtildi.