Gazete Vatan Logo

METE Projesi ile polis denetimi kolaylaştı...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, denetimin kolaylaşması için Mobil Emniyet Teknolojileri (METE) adlı bir sistem geliştirdi. METE Projesi’nde sıralamaya giren başarılı polislere ödül verildi...

METE Projesi ile polis denetimi kolaylaştı...

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla başlatılan proje kapsamında “METE” yazılımı tamamlandı. Denetimlerin geliştirilmesi, personelin çalışmalarının raporlanması için defter sisteminden dijital ortama geçildi. Geçtiğimiz yıl deneme sürümü olarak kullanılmaya başlayan METE projesi bugün Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM) düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Akıllı cihazlara yüklü...

Programda konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, proje hakkında şu bilgileri verdi; “Mobil Emniyet Teknolojileri (METE) emniyet yetkilileri tarafından kullanılan ve akıllı cihazlara yüklenen bir yazılım. Programın yerel ve genel denetimin kolaylaşmasını, eksikliklerin yerinde görülmesini sağlayacağı ön görülüyor. Ekipler, programı ‘Denetim’, ‘Performans’ ve ‘Aranan Şahıslar’ modülleri altında kullanılacak. Emniyet personelinin spor müsabakaları, uygulama tedbirleri, güzergah tedbirleri, Metro, Metrobüs, Marmaray ve iskeleler gibi ulaşım noktalarında yapılan uygulama ve denetlemeleri, şehit aileleri ve gazileri ziyaret, karakollardaki eksiklikler, yapılacak uygulamalara kadar birçok veri depolanabilecek. Sıcak olaylarda olay yerine varan ekipler ilk bilgileri buradan sıralı amirleri ve müdürlerine bilgi aktarabilecek. Programda yetkili kişi ve GPS bilgisi eşleşmeden sistem denetim modülünü açamayacak. Türkiye’de devlet kurumları arasında ilk kez kullanacak denetim sistemi sayesinde, zamandan tasarruf sağlanacak sistem, memurların başarısının da daha adaletli şekilde belirlenmesi sağlanacak.

Haberin Devamı