Gazete Vatan Logo

Mesut oynayacak Saran kazanacak!

Premier Legaue maçlarını Saran Medya 14 ülkeye satıyor...

Mesut Özil’in Arsenal’de harikalar yarattığı İngiliz Premier League maçlarını Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan’ın da aralarında olduğu 14 ülkeye Sadettin Saran’ın şirketi Saran Medya satıyor.

250’den fazla Avrupa kulübünün, 40 ulusal federasyonun ve Türkiye’nin 12 futbol kulübünün dünya çapında yayın haklarına sahip olan Saran Medya, Real Madrid’den Arsenal’e transfer olan Mesut Özil’in de top koşturacağı

İngiltere Premier League’in de yayın hakkını geçtiğimiz aylarda aldı.

Sadettin Saran’ın sahibi olduğu şirket, 3 sezon Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Ermenistan, Gürcistan, Afganistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Belarus ve Moldova’da Premier League’in yayın haklarının pazarlamasını yapacak.

Maçlar çakışmayacak

Premier League’in İngiltere dışındaki ülkelerde söz konusu 3 sezon için elde edeceği gelir

2 milyar poundu aşacak.

Futbolseverlere hizmetlerinin Premier League ile bitmediğini söyleyen Saran Medya Spor Grup Başkanı Selim Usta, 2016 Avrupa Şampiyonası ve FIFA 2018 Dünya Kupası

eleme maçlarının Türkiye’deki yayın hakkını da aldıklarını söyledi.

İkinci büyük alım oldu

Bu anlaşmanın, ‘Türkiye Süper Ligi’nden sonraki en yüksek alım’ olduğunu söyleyen Selim Usta, “Saran Medya, maçların yayın hakkını ihale yöntemiyle satmayacak. Kanallarla bire bir görüşme sağlanacak. Şifreli kanalda da maçların yayınlanması olasılıklar arasında. Televizyonun yanında internet ve mobil uygulamalar ile yayın hakları da bu paketin içinde yer alıyor. Daha önce Çarşamba ve Cumartesi günleri yayınlanan maçlar artık Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere ayrı günlerde yayınlanacak. Yani artık maçlar çakışmayacak. Türk izleyici ilk kez A Milli Takım ile rakip takımların maçlarını, gün ve saat olarak kesişmeden izleyebilecek” diye konuştu.

Selim Usta, maç yayınlarının havuza dönüşmesinin ardından başka alanlara yönelmek durumunda kaldıklarını ve yeni alanlara girdiklerini de vurguladı. Selim Usta, şöyle devam etti:

Dizileri de o veriyor

“Sporun reklam tarafında da varız. Beşiktaş, Trabzon ve Karabükspor’un saha kenarı reklamlarını biz satıyoruz. Kale yanlarındaki halı reklamların patent hakkı bizde. File yanındaki çubuk reklamını da biz getirdik. Patenti bizde, Galatasaray ile başladık. Canlı yayın araçlarımız var. Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi ve U20 gibi organizasyonları biz çektik. Ayrıca spor dışında Werner Bross, Disney ve Paramouth’un filmlerinin, dizilerinin ve çizgi filmlerinin yayın hakkı sahibiyiz. “

643 milyon eve giriyor

İngiliz Premier League maçları dünya genelinde 643 milyon eve ulaşıyor. 2013-2014 sezonundan itibaren maçların sadece İngiltere’deki yayın haklarını 3 sezon için Sky Sports 3 milyar poundun üzerinde bir rakama aldı.

En pahalı maçlar İngiltere ve Almanya’nın

SELİM Usta, milli takım bazında bakıldığında en pahalı maçların İngiltere ve Almanya olduğunu anlattı. İspanya, İtalya ve Hollanda maçlarının değerinin düştüğünü kaydeden Selim Usta, “Genelde ülke maçlarının değerlerinde bir düşüş gözleniyor. Dizilerin etkisi fazla oluyor. Türkiye’nin maçları yurtdışına 1-2 milyon dolara satıldı. İngiltere ve Almanya‘nın maçları bizimleri 3’e, 4’e katlıyor” diye konuştu.

Süper Lig’i sadece Brezilya’ya satabildi!

SARAN Medya; Diamond League, Wimbledon, ATP Master Series, Dünya ve Avrupa Voleybol Şampiyonaları, HBO Boks Geceleri, MotoGP, Formula 1 karşılaşmalarını da ekranlara taşıyor. 250’den fazla takımın maç yayın haklarına sahip olduklarını belirten Selim Usta, Türkiye ligi, yurtdışında Süper Lig’i Digiturk’ün bazı kuralları yüzünden sadece Brezilya’ya satabildiklerini anlattı.

Haberin Devamı