Gazete Vatan Logo

Mesut Can Tomay kimdir? Mesut Can Tomay kaç yaşındadır, aslen nerelidir?

Mesut Can Tomay ilk olarak yaklaşık 10 yıl önce Acun Ilıcalı’ın Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılarak sempatikliği ve taklit kabiliyetiyle ekranlara gelemeye başladı. Yarışmada, yarı finale kadar yükselen ve büyük başarı kazanan Tomay, ardından Kördüğüm, Heredot Cevdet Saati, Türk’ün Uzayla İmtihanı gibi TV yapımlarının yanı sıra Maide’nin Altın Günü, Yolsuzlar Çetesi, İkinci Şans gibi sinema filmlerinde rol almıştır. Mesut Can Tomay Ali Biçim ile çektiği videolarla sosyal medya da birçok kişinin dikkatini çekti. İşte Mesut Can Tomay'ın hayatı...

Mesut Can Tomay kimdir? Mesut Can Tomay kaç yaşındadır, aslen nerelidir?

Mesut Can Tomay Yetenek Sizsiniz yarışmasıyla ekranlara geldi ve sonrasında birçok yapımda yer aldı. Maide'nin Altın Günü, İkinci Şans gibi filmlerde rol alan genç oyuncu Mesut Can Tomay sosyal medyada çektiği videolardan sonra daha geniş bir hayran kitlesine ulaştı.

MESUT CAN TOMAY KİMDİR?

1990 yılının Haziran ayında İstanbul'da dünyaya gelen Mesut Can Tomay baba tarafından aslen Kars'lıdır. 9 yaşına kadar ilköğretim 2. sınıf dahil, Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde doğmuştur. Dizi ve televizyon dünyası öncesinde çekmiş olduğu vine videoları ve katıldığı Yetenek Sizsiniz yarışması ile tanınmıştır.

İlk oyunculuk deneyimini ise Türk'ün Uzayla İmtihanı dizi ile elde etti. 2017 yılında ise başrolünde Ezgi Mola'nın bulunduğu “Maide'nin Altın Günü” adlı komedi tarzı sinema filminde rol almıştır.

DİZİLERİ VE FİLMLERİ

2012 – Türk'ün Uzayla İmtihanı

Gönül Hırsızı

2014 – Hom Ofis

2016 – Kördüğüm

Tam Kafadan

2013 – Mc Dandik

2016 – İkinci Şans

2017 – Maide'nin Altın Günü