Gazete Vatan Logo

Mesleğimle anılmak istiyorum

Üç yıl önce MadebyZA markasını kuran Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı‘nın modacı kızı Zerrin Akıncı kısa sürede yaptığı tasarımlar ve kazandığı uluslararası başarılarıyla dikkat çekiyor.

Mesleğimle anılmak istiyorum

Moda maceranıza nasıl başladınız?

Modaya ilgim çok küçük yaşlarda başladı; resim çizmeye ilişkin özel ilgimle birlikte tasarım skeçler yapıyordum. Lise ikide internet üzerinden bulduğum New York’taki bir tasarım yarışmasına büyük bir heyecanla katıldım ve bu yarışmada tasarımlarım ikincilik ödülü kazandı. Ancak moda sektörüne girişim o yıllardan çok sonra oldu. Halkla İlişkiler bölümünde lisans derecemi tamamlayıp pazarlama iletişimi alanında yüksek lisans eğitimi aldım. Kısa süreli bir iş hayatı deneyimi sonrasında küçük yaşlardan beri hayalim olan moda tasarım eğitimi almak üzere Amerika’ya gittim. Mezuniyet defilesinde sunduğum tasarımla kazandığım ‘UNLV Fashion Art’ ödülü ile eğitimimi Tamamlayarak sektöre profesyonel anlamda ilk adımlarımı attım.

Tasarımlarınıza dizilerden büyük bir ilgi olduğunu görüyoruz...

Evet, şu anda Kiralık Aşk, Eve Dönüş, Paramparça, Çilek Kokusu, Kiraz Mevsimi, Poyraz Karayel, Güneşin Kızları gibi birçok başarılı yapımla çalışıyoruz. Tasarımımızı bu dizilerde yer alan ana karakterler üzerinde görebilirsiniz. Bu elbette markamız madebyZA ve benim açımdan mutluluk verici ve gurur kaynağı oluyor.

Haberin Devamı

Üç yıl önce belirlediğiniz hedeflere ulaştınız mı?

Üç yıllık hedeflerimizin daha ötesinde olduğumuzu söyleyebilirim. ‘Bir gecede başarılı oldum ama 40 yılımı aldı’ sözüne çok inanırım. Başarı tutkuyla ve severek emek harcadığınız her konuda mutlaka sizin olur.

BABAM HAYRAN OLDUĞUM BİR LİDER

Zerrin Akıncı nasıl biridir?

Azimli, hedefleri olan, tutku ve heyecanla işini yapan, yaptığı işlerle var olmayı seven biriyim. Yaptığım iş, hayatımın parçası. O yüzden bazen kendime dur demem gerekebiliyor. Sınırlarımı iyi çizdiğim de söylenebilir. Birçok arkadaşım vardır, ama dostlar aşkadır.

Siyasetin içine doğmuş biri olarak hiç bu alana yönelmek istemediniz mi?

Hiç olmadı. Mesleğinizi yeteneklerinize göre seçmeniz gerektiğine inanıyorum. Zaten bu değerlere sahip bir ailede baskı görmeden, yeteneklerimize göre teşvik edilip ona göre bir eğitim aldık.

Siyasetten bahsetmekten hoşlanmıyor musunuz?

Haberin Devamı

Babamın siyasi yaşamı ve hayatın gereği mutlaka politika hayatımın içerisinde yer alıyor. Fakat daha çok kendi işim ,ortaya çıkardığım eserler ve mesleğimle anılmak istiyorum.

Mustafa Akıncı ve Merak Akıncı'nın kızı olmayı nasıl anlatırsınız?

Herkesin annesi ve babası çok özeldir. Benim için de ailem özeldir. Babam demokratik anlayışına hayran olduğum bir toplum lideri. Annem toplumsal konulara müthiş duyarlılığı olan, Kıbrıs'ın ilk psikologlarından biri. Birçok şeyin farkında olarak yetiştirildiğim ve böyle bir ailenin kızı olduğum için çok şanslıyım.