Gazete Vatan Logo

Mesleğim tüm hayatımı ele geçiremez

Adı Efsane dizisinde rol alan Rojda Demirer, kötü bir karakteri oynamasının sebebini şöyle açıklıyor; "Uzun yıllar hep iyi karakteri oynadım. Senaryodaki kötü karakterlere çok iç çekmişliğim olmuştur ve şimdi de bunun tadını çıkarıyorum."

Mesleğim tüm hayatımı ele geçiremez

Son iki dizide sizin daha sert karakterler canlandırdığınızı görüyoruz. Bunun özel bir sebebi var mı?

Bir proje geldiğinde profesyonel bakış açısı sadece kendi karakterinize bakmanın çok ötesinde bir derinlik içeriyor, daha çok senaryonun bütününe ve casta odaklanıyorsunuz. İyi işlenmiş bir örgüyse kötü karakterin iyi karakterlere göre çok daha sivri yanları, uç noktaları oluyor ve oynamak ayrı bir keyif veriyor. Üstelik ben çok uzun yıllar hep iyi karakteri oynadım, hatta bu kırılsın diye çok uğraştım. Senaryodaki kötü karakterlere çok iç çekmişliğim olmuştur ve şimdi de onun tadını çıkarıyorum. Zaten sürekli olarak aynı karakteri oynamak oyuncunun üstüne yapışıyor ve izleyici de bundan keyif almıyor, oyuncunun da kendini geliştirmesine engel oluyor. O yüzden çeşitlilik oyuncu için büyük fırsat.

Oyunculukta sınırları zorlamayı seviyor musunuz?

Elbette seviyorum. Hangi oyuncu farklı şeyler denemeyi sevmez ki? Eğer zorlamazsanız sınırınızın ne olduğunu veya sahip olduğunuz yetenekleri nasıl keşfedebileceksiniz ki?

Haberin Devamı

Bundan sonra yapmak istediklerinize dair planlarınız neler?

Bir yanım sakin bir yerde kendime ve sevdiklerime daha fazla zaman ayırabileceğim bir hayatın hayalini kurarken, diğer yanım işimden tamamen uzak kalamayacağımı fısıldıyor kulağıma. Son zamanlardaki projelerimde hayallerime yaklaştığımı düşünüyorum. Altı gün ve uzun saatlerimi setlerde geçireceğim işleri kabul etmiyorum mesela.

"Altı günümü setlerde geçireceğim işleri kabul etmiyorum."

Şanslıyım, enerjimin tuttuğu kişilerle oynadım

Yıllar içinde bu meslekte değişmez kurallarınız oluştu mu?

Değişmez kuralım; mesleğimin tüm hayatımı ve kişiliğimi ele geçirmesine, hayatımın odak noktası olmasına izin vermemek, disiplinli olmak ve işime, ekip arkadaşlarıma hep sevgi ve saygıyla yaklaşmak.

Adı Efsane dizisiyle büyük beğeni topluyorsunuz. Bu size ne hissettiriyor?

Bu sektördeki en büyük şanslardan biri enerjinin tuttuğu oyuncularla aynı projede yer almak ki tam da böyle bir çatının altındayım. Bu benim için çok başka bir motivasyon.

Haberin Devamı

Aşıksam değerini çok iyi bilirim...

Dizi dışında hayatınızda yeni heyecanlar var mı?

Yeni değil ama bitmeyen bir heyecanım var. Sekiz sene önce açtığım çikolata mağazam oyunculuktan sonraki en büyük heyecanım.

Özel hayatınız ne durumda?

Sevdiklerinizin, ailenizin, dostlarınızın size değer veren özel insanların yanınızda olduğunu bilmek ve iyi kötü her koşulda size destek olmaları paha biçilemez bir zenginlik. Ben aşka aşık biriyim sanırım. Dünyadaki en özel duygulardan biri olduğuna inanıyorum. Bunun sebebi de çok zor hissetmem sanırım o duyguyu. Ama hissettiğimde de sonuna kadar değerini bilirim…

Güzelliğin sizdeki önemi ve anlamı nedir?

Sürekli bakımlı olma değil ama sürekli mutlu olabilme çabam var. Pozitif enerji ve içten gelen bir gülümsemenin bir kadının en büyük sihri olduğunu düşünüyorum. Çok özel sırlarım ve hayatımı eziyete çeviren çabalarım yok. Sadece hiçbir zaman bedenime zarar verecek kadar yemek yemem, uyku düzenime çok dikkat ederim, çok düzenli olamasa da sporu ve sahil yürüyüşlerimi eksik etmemeye çalışırım.

Haberin Devamı