Gazete Vatan Logo

Mescit geldi; bar gitti!

Mahalle baskısı Ankara Oteli’nde içkiyi kaldırıyor mu?

Ancak, 5 yıldızlı otelin bünyesinde alkol servisi yapılmayacağı ileri sürülüyor...

Mısır’ın başkenti Kahire’deki ‘Grand Hyatt Oteli’nin Suudi sahibinin, otelde alkol satışını yasaklaması ve milyonlarca dolarlık içeceği imha kararının bir benzerinin, Türkiye’de de gerçek olması gündeme geldi. TBMM karşısında hizmete açılacak Grand Hotel Ankara’nın bünyesinde bar bulunmayacağı ve alkol servisi yapılmayacağı ileri sürülüyor...



6 ay sonra açılacak

Yıllarca Meclis’e yakınlığı nedeniyle siyasi kulislere ev sahipliği yapan Ankara Oteli, Grand Hotel Ankara olarak 6 ay sonra hizmet vermeye başlayacak. Toplam 57 bin 192 metrekare alana sahip otel, 2 bin 360 metrekare lobisi ve 4 bin 255 metrekare açık terasıyla müşterilerine hizmet vermeye hazırlanıyor.




Otel renovasyonu, mal sahibi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Çelik tarafından, geniş bir teknik kadro yönetiminde Çelikler Holding Anonim Şirketi tarafından gerçekleştirildi.

Meclis manzaralı...

Otel Ankara’da bir ilke imza atarak, 15. katı bir bütün olarak kral dairesine ayırdı. Japonya’dan getirilen ipek duvar kağıtları ve altın kaplama unsurlar otelin kral dairesini süsleyecek.



Meclis manzaralı kral dairesi, son teknoloji ısıtma, soğutma ve aydınlatma sistemleriyle her türlü konforu bünyesinde barındırıyor. Otelin A bloku, 129 standart, 20 grand suites, 64 köşe, 1 executive suite olmak üzere toplam 215 oda bulunuyor. Otelin E blokunda ise 83 standart, 40 salone suites, 3 family suites olmak üzere 126 oda yer alıyor. Otelde ayrıca 853 metrekarelik grand balo salonları, 822 metrekarelik Ankara Balo Salonu, 459 metrekarelik Anadolu Balo Salonu ve 9 toplantı salonu yer alacak. Otelde bulunan 311 araçlık kapalı otopark da müşterilere hizmet verecek.



Barı olmayacak mı?

Bar ismiyle bir yapılanmanın bulunmadığı otelin, Revan Restaurant&Lounge adı verilen mekanında, haftanın 6 günü öğlen 11.00 ile 14.30 akşam 19.00 ile 23.00 arası açık, otantik dekorasyonu ile bütünleşmiş Osmanlı Mutfağı hizmete sunulacak. Angora Bistro’da, yöresel ve dünya mutfaklarından seçmeler bistro atmosferinde, 06.00-23.30 saatleri arasında kahvaltı, öğlen ve akşam yemek servisi verilecek. Lobby Tea Court adlı mekanda ise çay, Türk kahvesi, pasta, kek ve tatlı çeşitleri ikramı yapılacak.
Otelin bin 494 metrekarelik sağlık merkezinde spa, aletli jimnastik salonu, sauna, jakuzi ve buhar odası bulunuyor.

Mescidi bulunuyor mu?

Zemin katında mescidi bulunan otelin yetkilileri , VATAN’ın “Otelde alkollü içecek servisi yapılacak mı?” şeklindeki sorusunu, “Bu konuda henüz net bir karar vermedik. Bunu söylemek için erken. Otel açılana yakın son kararımızı vereceğiz” diye yanıtladılar.

ElektrİĞİ doĞalgazdan karŞIlaYaCak

Lobİsİnde 7 katlı şelalenin bulunacağı otel, elektrik ihtiyacını doğalgazdan
karşılayacak. Otel zeminine kurulan özel jeneratör sistemi sayesinde doğalgaz çevrimiyle sağlanan elektrik otel tarafından kullanılacak. Otel yetkilileri bu
sistemin Ankara’da ilk defa Grand Hotel Ankara’da kullanılacağını söyledi.



Haberin Devamı