Gazete Vatan Logo

Mescid-i Aksa pazar gününe kadar kapalı kalabilir

İsrail hükümetinin bugün Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylar üzerine Harem-i Şerif'i kapatmasının ardından güvenlik gerekçesiyle bir dizi önlem aldığı bildirildi

Mescid-i Aksa pazar gününe kadar kapalı kalabilir

İsrail hükümet sözcüsü Ofir Gendelman, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Kudüs'teki eylemin ardından durumla ilgili değerlendirme yapmak amacıyla birçok bakan ve güvenlik yetkilisiyle toplantı düzenlediğini belirtti.

Gendelman açıklamasında, Netanyahu'nun eylemi düzenleyenler için İsrail'in kuzeyindeki Ummu'l Fehm kentinde kurulan "taziye çadırlarının kaldırılması ve Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda yoğun güvenlik önlemleri alınması" talimatı verdiğini ifade etti.

Mescid-i Aksa pazar gününe kadar kapalı kalabilir

Olayla ilgili soruşturmanın devam edeceğini belirten Gendelman, Mescid-i Aksa'nın pazar gününe kadar kapalı kalabileceği imasında bulundu.

Gendelman açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Netanyahu'nun bakan ve yetkililerle düzenlediği oturumda, Mescid-i Aksa'nın kapılarının ne zaman açılacağına ilişkin kararın pazar günü yapılacak olan kabine toplantısında açıklanmasına karar verildi."

İsrail polisi, sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.

Haberin Devamı

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü'nün bugün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

İsrail polisi ayrıca Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini ve çevresindeki yolları da giriş çıkışa kapatmış, şehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklaştırarak, surların yüz metre kadar ilerisine demir barikatlar kurmuştu.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylar üzerine Harem-i Şerif'i kapatmasının ardından yüzlerce Filistinli cuma namazını Eski Şehir surlarının dışında kılmıştı.