Gazete Vatan Logo

Mesajla 'şantaj' suçuna 1 yıl hapis cezası

Evli sevgilisinin kendisinden ayrılması üzerine birlikte çekildikleri fotoğraflarıyla mesaj atarak 'şantaj' yaptığı iddiasıyla yargılanan kişi, 1 yıl 15 gün hapis ve 5 bin lira para cezalarına çarptırıldı.

Mesajla 'şantaj' suçuna 1 yıl hapis cezası

Bakırköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Serkan S. ile avukatı katıldı.

Davanın karar duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Hakan Avşar, olay tarihinden önce şikayetçi Melek E. ile sanık sağlık memuru Serkan S'nin Bakırköy Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde karşılaşarak tanıştıklarını ve bir süre arkadaşlık yaptıklarını belirtti.

Savcı Avşar'ın mütalaasında, şikayetçi ile sanığın arkadaş oldukları dönemde birlikte fotoğraf çektikleri ve mesajlaştıkları, daha sonra Melek E'nin sanıktan ayrılarak eşine döndüğü, sanık Serkan S'nin Melek E'nin kendisinden ayrıldığı takdirde eşine fotoğraflarını göstereceği şeklinde tehdit mesajları attığı kaydedildi.

Sanık Serkan S'nin her ne kadar savunmalarında şantaj yapmadığını iddia etse de sanığın çok sayıda mesajının müşteki Melek E'yi zorlama ve şantaj amacını taşıdığı ifade edilerek, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin lira adli para cezasına çarptırılması istendi.

Söz alan sanık Serkan S. de ''Aldatılmış olmamın verdiği psikoloji sebebiyle bu tür davrandığımı kabul ediyorum. Beraatimi talep ediyorum'' dedi.

Hakim Talip Ergül, sanık Serkan S'ye zincirleme şekilde şantaj eyleminden dolayı 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi ve günlüğü 20 liradan 250 gün olmak üzere toplam 5 bin lira adli para cezasına mahkum etti, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

- İddianameden

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bakırköy Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde sanık Serkan S. ile müşteki Melek E'nin karşılaşıp tanıştıkları, bir süre arkadaşlık yaptıkları, arkadaş oldukları dönem içerisinde birlikte fotoğraf çekildikleri ve mesajlaştıkları, daha sonra mağdur Melek E'nin sanık Serkan S'den ayrılarak eşine dönmesinden sonra sanığın müştekiye birden fazla mesaj çekerek kendisinden ayrılması halinde eşine birlikte çekildikleri fotoğrafları göstereceğini söyleyip tehditlerde bulunduğu anlatıldı.

Sanık Serkan S'nin mağdur Melek E. ile tekrar birlikte olmaya zorlamak suretiyle şantajda bulunduğu ifade edilen iddianamede, sanığın ''şantaj'' suçunu işlediği kaydedildi.

İddianamede, sanık Serkan S. hakkında ''şantaj'' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Haberin Devamı