Gazete Vatan Logo

Meryl Streep ve Tom Hanks ilk kez aynı filmde

Hollywood’un iki Oscar’lı oyuncusu Meryl Streep ve Tom Hanks, Steven Spielberg’in yeni filmi The Post'ta bir araya geliyor.

Meryl Streep ve Tom Hanks ilk kez aynı filmde

Lincoln, Schindler’in Listesi, Yapay Zeka, Terminal ve Er Ryan’ı Kurtarmak gibi sinemanın en önemli klasiklerini çeken Steven Spielberg'in yönettiği film, Washington Post’un, Vietnam Savaşı esnasında Amerika’nın yanıltıcı rolünü ortaya koyan Pentagon Belgeleri’ni yayınlamasını konu ediniyor.

Senaryosunu Liz Hannah'nın yazdığı, Fox ve Amblin Entertainment şirketlerinin finanse edeceği filmde, Tom Hanks, editör Ben Bradlee’yi; Meryl Streep ise yayıncı Kay Graham’ı canlandırıyor.

FİLMİN KONUSU

1971'de Pentagon Belgeleri etrafında dönen yasal süreci konu alan filmde, Washington Post çalışanları , ordu analisti Daniel Ellsberg tarafından yazılan ve sızdırılan Pentagon Belgeleri’ni yayınlama kararı alırlar.

Belgelerin, Johnson yönetiminin Vietnam Savaşı'nda ABD askerlerinin rolü hakkında kamuoyuna ve kongreye yalan söylediğini, Nixon yönetiminin gizlice savaşı tırmandırdığını ortaya koyması büyük bir skandala yol açar.

Nixon yönetimi The Post'un bunları yayınlamasını durdurmaya çalışır ve ABD Savunma Bakanı Yardımcısı William Rehnquist davayı Yüksek Mahkemeye sunar. Belgelerin yayınlanabilmesi ve özgür basın kavramının korunabilmesi için gazete ile ordu arasında büyük bir hukuk mücadelesi başlar

Haberin Devamı