Gazete Vatan Logo
Magazin Merve Büyüksaraç: 'Korkmuyorum'

Merve Büyüksaraç: 'Korkmuyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği için hakkında soruşturma açılan model Merve üyüksaraç ‘Korkuyor musunuz’ sorusuna “Korkmuyorum. Ben bir şey çalmadım, adam öldürmedim. Ama demek ki benden bile korkuyorlar” yanıtını verdi.

26 yaşındaki model Merve Büyüksaraç’a sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları “Kamu görevlisine hakaret”ten dava açtı.

Saraç'ın eline henüz bir tebligat geçmedi ancak Meltem Öztürk adli biri Instagram'da yaptığı paylaşımla ilgili Saraç hakkında Emniyete şikayette bulunmuş....

Saraç konuyla ilgili soruları Cumhuriyet Gazetesi'nden Ferhangil'e şöyle yanıtladı.

Paylaşımınızın içeriği neydi?

Instagram’a, ilk defa 2012 yılında ünlü bir tiyatrocu tarafından paylaşılmış “Ustanın Şiiri” adlı, İstiklal Marşı’ndan uyarlanmış mizahi bir şiir koydum. Sosyal medyadan bulduğum şiir hakaret içermiyor, ayrıca tek paylaşan da ben değilim, Google’a yazınca da 960 bin kere paylaşıldığını görüyorsunuz.

Konuyla ilgili savcılığa ifade verdiğiniz mi?

14 Ocak’ta emniyetten polisler “Hakkınızda şikâyet var” diye kapıma geldi. Ben de savcı ve hâkim karşısına çıkıp ifade verdim. Paylaşımlarımda herhangi bir hakaret olmadığını anlattım. Paylaştığım şiirin altında da sadece gülücük koymuştum.

Haberin Devamı

Polis kapınıza geldiğinde ne hissettiniz?

Kapıya gelip, “Biz polisiz” dediklerinde, apartmanda birine bir şey oldu diye düşündüm. “Sizinle ilgili şikâyet var” dediklerinde “Gerçekten bunlarla uğraşıyor musunuz?” diyebildim. Şaka gibi.

Korkuyor musunuz?

Korkmuyorum. Ben bir şey çalmadım, adam öldürmedim, yolsuzluk yapmadım. O yüzden hâkim karşısına çıkınca korkacağım bir durum yok. Ama “Demek ki benden bile korkuyorlar” diyorum. Bu kadar insana dava açmak Türkiye tarihinde yok. Hangi lider kendi vatandaşını bu kadar yargılamış.