Başlarken

Çalışma hayatımızın olmazsa olmazı sosyal güvenlik haklarını, emeklilik şartlarını, borçlanmaları, 2012 yılından bu yana sağlık sisteminin en büyük sorunlarından olan genel sağlık sigortası uygulamalarını, işsizlik maaşı şartlarını, analık haklarını, işçi işveren arası iş barışına yönelik düzenlemeleri, bir türlü istenilen seviyeye getiremediğimiz iş sağlığı ve iş güvenliğini, kısaca doğumdan ölene kadar hayatımızın en önemli kanun uygulamalarından biri olan iş hukuku ve sosyal güvenlik kanun ve uygulamalarını sizler için bu köşeden tüm yönleriyle ele almaya çalışacağız.

Sadece kanunu aktarmak değil, güncel haberleri, mevzuat değişikliklerini de bu köşeye taşıyacağız. Tabii sorularınızı da bekliyoruz. Sorularınız için info@sgk.com.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Vaadler asgari ücreti acaba etkileyecek mi?
7 Haziran seçimleri ile 13 yıllık tek partili iktidarın son bulması ile koalisyon beklentisi, aslında birçok insanın kafasındaki en büyük sorunlarından birisi olan asgari ücreti gündeme getirdi. Seçimlerden birkaç ay öncesine gittiğimizde muhalefet partilerinin en büyük seçim vaatlerinden asgari ücretin arttırılması halkımızda büyük bir beklenti haline gelmişti. Seçim öncesi vaatler epey iddialıydı:
“AK Parti: 2015 yılının ikinci yarısında net maaş bin TL’yi aşacak.
CHP: Asgari ücret üzerindeki gelir vergisi kaldırılacak 1500 TL düzeyine getirilecek.
MHP: Asgari ücret net 1400 TL’ye çıkarılacak.
HDP: Asgari ücret net 1800 TL olacak ve vergiden muaf olacak” diyordu.
K
oalisyon pazarlıklarında asgari ücretin gündeme gelip gelmediği tam bir muamma. Bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR