Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücretsiz İzin Destekleri yıl sonuna kadar devam

Cumhurbaşkanı Kararıyla; yeni koronavirus (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan zorlayıcı sebepler nedeniyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma ödeneği desteğinin 31.10.2020 tarihinden sonra 2 ay daha uzatılması kararı açıklandı.

Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücretsiz İzin Destekleri yıl sonuna kadar devam

Bir aydan fazla olmuş sizlere bilgisini vereli.Dünya genelinde normalleşme süreçlerinin yıl sonuna kadar gerçekleşebilmesi imkansız gibi gözüktükçe, hükümetin aldığı ve alacağı önlem paketlerini detaylarıyla yazmıştım.

Özellikle mart ayı itibarı ivedilikle yürürlüğe konulan kısa çalışma ödeneği desteği ve 17 Nisan tarihi itibarı ile kısa çalışma ödeneği şartlarını taşımayan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için yürürlüğe alınan nakdi ücretsiz izin ödemeleri piyasa can suyu oldu.

Virüs etkilerinin yavaş yavaş geçmesi beklentileriyle Haziran ayına kadar yürürlükte kalması kanun nezdinde planlanırken, evde ki hesap çarşıya uymadı. 3 ayla başlayan süreç Ekim ayını da dahil ettiğimizde 8 aydır yürürlükte kalmaya devam etti.

Bu desteklerin yıl sonuna kadar yine uzatılacağının, hazırlıkların ve alınacak kararların buna göre yapılması gerektiğini aktarmıştım.Çalışma hayatı yıl sonuna kadar uzatma kararı beklerken, Meclis’te görüşmeleri süren yeni yasa teklifi görüşmelerinde, kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izin desteklerinin Cumhurbaşkanımıza verilecek karar yetkisiyle Haziran 2021 tarihine kadar uzatma imkanı sağlanması maddesi kabul edildi.

Haberin Devamı

2 AY UZATMA KARARI CUMHURBAŞKANLIĞINDAN GELDİ

3134 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla; yeni koronavirus (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan zorlayıcı sebepler nedeniyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma ödeneği desteğinin 31.10.2020 tarihinden sonra 2 ay daha uzatılması kararı açıklandı.

3135 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla; İşten çıkarma yasağının sona ereceği 17.11.2020 tarihi itibarı ile 2 ay daha uzatılarak 17.01.2021 tarihine ertelenmesini kararı açıklandı.

Bu karar beklenen bir karardı. Vaka sayılarının yeniden artışa geçtiği bu dönemde desteklerin kesilmemesi oldukça önemliydi.

Ancak bana sorarsan; Korkulan olur süreç 2021 ortasına uzarsa, bir yılı aşacak bu döneme desteklerin yeterli olup olmayacağı oldukça şüpheli…

DİĞER YENİ YAZILAR