Hamile çocuk skandalı davasında karar

Hastaneye başvuran 15 yaş altındaki hamile çocukları zamanında emniyete bildirmediği gerekçesiyle "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan yargılanan 18 hekimin beraatine karar verildi.

Hamile çocuk skandalı davasında karar

Okudunuz mu? Gördünüz mü bilmem ama öyle bir gerçek var ki karşımızda konuşmamak anlatmamak elde değil. İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğu saptandı. Çocuklara ilişkin hazırlanan listeye göre 38 çocuk 15 yaşından küçük. Listede yer alan çocuklardan 11’inin 2002 doğumlu oldukları anlaşıldı. Listede, doğum tarihinden hastaneye geliş tarihine dek bir dizi bilginin yer aldığı çocuklardan 39’u ise Suriye’deki savaş nedeniyle Türkiye’ye göç eden ailelerin çocukları.

Ve karar açıklandı;

Hastaneye başvuran 15 yaş altındaki hamile çocukları zamanında emniyete bildirmediği gerekçesiyle "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan yargılanan 18 hekimin beraatine karar verildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN TALİMATINA NE OLDU?

Sağlık Bakanlığı’nın 2012’de tüm illere gönderilen “Kadına Yönelik Şiddet, Adolesan Gebeliği ve Doğum Vakaları” konulu yazısında şu ifadeler yer alıyor:

“Adolesan gebeliği (çocuk gebeliği), doğum vakaları ve çocuk ihmali, istismarı vakaların tamamının olayın geçtiği yerde bulunan İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne bildirilmesi,

Haberin Devamı

çocuğun örselenmesini önlemek amacıyla adli sürecin sağlık kuruluşunda bulunduğu zaman zarfı içinde izlenmesi…”

ÇOCUK GELİNLER…

Türkiye’deki nüfusun yüzde 29’unu çocuklar oluşturuyor. 23 milyona yakın çocuk var. Bunun da yaklaşık 13 milyonu kız çocuğu.

Son 6 yıllık rakamlara baktığımızda, evlenmek zorunda bırakılan kız çocuğu sayısı TÜİK verilerine göre 232 bin 313. Bunlar devletin tespit edebildiği ‘resmi’ rakamlar!!

TÜİK’in elinde ‘doğum yapan çocuk anne’ sayısı da mevcut. 2015 yılında 244 kız çocuğu, henüz çocukluğuna doyamadan anne oldu. Üstelik bu rakam, 15 yaşından küçük kız çocuklarını kapsıyor. Bu yaş aralığında son 6 yılda anne olanların sayısı 2833. 15-17 yaş aralığındaki kız çocuklarını da eklersek son 6 yılda 142 bin 298 çocuk anne oldu.

SGK İSYAN ETSE DE…

Çok değil birkaç ay önce Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı canlı yayında anlattı;

Haberin Devamı

Hastane düşünün ölüyü tedavi ediyor. Hastane düşünün 60 yaşındaki teyzeye doğum yaptırıyor. Evlenmemiş kızımız gidiyor sezaryen ameliyatı oluyor, ortada çocuk yok, bir çocuk buluyorlar. Geriye dönük resmi bir muamele, evlilik cüzdanı çıkartılıyor. MERNİS’e kayıt yaptırılıyor.

Bitmedi devamı var;Ölü adam nasıl tedavi edilir? Cezaevindeki adam nasıl diyalize girer? Almanya’daki insan nasıl böbrek ameliyatı olur? Ve megapolün ortasında bir hastane düşünün ki çocuk yaşta anne olanları ihbar dahi etmiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR