Promosyon imzası attı eve kredi kartı geldi

Emeklinin maaşı bankalar arasında kıyasıya rekabete dönüştü. Pek çok banka artık Sosyal Güvenlik Merkezi içine stant açıp promosyon vadederken, suistimaller de arttı.

Geçtiğimiz yıl torba kanunla başlatılan emekliye banka promosyonu bankalar arasında kıyasıya bir mücadeleye dönüştü. Sosyal Güvenlik Merkezleri içine stant açan bankalar emekli vatandaşlara bankalarını değiştirmeleri karşılığında promosyon teklifi sunuyor.
Ülkemizde yaklaşık 12 milyon aylık alan kişi var. Faizler yüksek olunca en büyük pay sıcak paranın faize yatırılmasında. Bu durumun farkında olan bankalar da aylıkların peşinde.
Kredi kartı hediyesi oldu
Bazı bankalar 3 yıllık dönem için maaşa göre 300, 375, 450 lira olarak belirlenen promosyon tutarını 600 liraya kadar çıkarırken, bazıları da ücretsiz işlemler, faturalarda indirim gibi ek fırsatlar sunuyor. Ayrıca emekli müşteri getiren gençlere bankaya kazandırdığı her emekli için 150 lira veren de var. Böylece emekli 450, torunu 150 lira alabiliyor.
Elbette ilk başlarda emekli ve banka kesimi de memnun ve istekli görünüyordu. Emekli maaşının yanında ekstra olarak promosyon alacak banka promosyon sayesinde müşteri sayısını arttıracaktı. Piyasaya ‘Maaşını getir, promosyonu götür’ sloganıyla giren promosyon pazarlığı bu günlerde farklı boyutlara taşınmış oldu.
Promosyon pazarlığı emeklilerin tercihlerini yapmaları ile birlikte durulmuş oldu. Bu durum karşısında bankaların son yöntemi de işin arka tarafında kazanç odaklı sistemi ortaya çıkardı.
Diğerlerine göre 50 lira daha fazla promosyon öneren bankaya aylığını taşıyan bazı emeklilerin evlerine kredi kartı geldiği ortaya çıktı. Promosyon sözleşmesiyle birlikte gönderilen kredi kartını gören emekliler kart iptali için bankalara koştu. Ancak bankalar ‘Aidatsız kart, dursun lazım olur’ şeklindeki ısrarlarla emeklileri geri çeviriyor.
Bedava havale, EFT ve özel faiz sunuluyor
Bankalar emekli maaşını şubelerinden çekenlere promosyonun dışında da bazı özel avantajlar sunarak rekabette öne çıkmaya çalışıyorlar.
AKBANK: 450 liraya varan promosyon ödemesi yapıyor. Tüm bankaların ATM’lerinden ücretsiz para çekme, havale ve EFT imkânı sunuyor.
FİBABANKA: Maaşa göre 330, 415, 500 lira promosyon veriyor. ATM’lerden ücretsiz maaş çekme ve mevduatta özel faiz imkânı sunuyor.
DENİZBANK: 450 liraya varan promosyon ödüyor. Bankaya emekli maaşı müşterisi kazandıran gençlere de her emekli için 150 lira veriyor. ING: 450 liraya varan promosyon veriyor. Yeni emeklilere 2 yeni otomatik fatura talimatıyla 600 liraya varan nakit promosyon kazandırıyor.
ŞEKERBANK: 450 liraya varan promosyon ödüyor.
TEB: 450 liraya varan promosyon ödüyor. Hesap işletim ve kredi kartı ücreti almıyor.
GARANTİ: 450 liraya varan promosyon ödüyor.
İŞ BANKASI: 450 liraya varan promosyon veriyor. Kredi kartları için yıllık ücret almıyor, vadeli mevduata ve kredilere özel faiz, ücretsiz havale ve EFT imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR