İstihdama kamudan 90 bin’lik katkı var

İstihdam seferberliğine özel sektörün ilgisi tam gaz devam ederken ve yeni işe alımlar 500 bini bulurken, kamu da çeşitli alanlarda 90 bin kişilik kadro açıyor.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Çalışma Bakanı’nın yapmış olduğu seçim çalışmaları sırasınca açıklamış oldukları referandum vaatleri çalışma hayatında yepyeni devrimlerin geleceği yönünde. Öncelik olarak daha çok özel sektör çalışanlarının sorunu olan ve 40 yıldır kurulamayan kıdem tazminatı fonu kurulacak. Sonrasında ise sırasıyla çalışma hayatında reformlar yapılacak. Özel sektörde olduğu gibi kamu sektöründe de personeller arası rekabet sistemi oluşturulacak. Böylelikle fazla emek harcayan, işinde başarılı olan ve azimle çalışan memurların daha fazla ücret almaları sağlanacak.

Çalışma Bakanı yeni emekli olacak kişilere de müjdeli haberi verdi. Bundan sonra emekli olacak herkes bankasını seçecek ve 3 yıl kalma sözüne promosyon ödemesini alacak.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde köy ve mahalle muhtarlarını ağırlayan Cumhurbaşkanı müjde verdi. Köy ve Mahalle muhtarlarının sigorta primlerinin Hazine’ce karşılanacağını aktaran Cumhurbaşkanı korucuların sigorta primlerini ise İçişleri Bakanlığı tarafından ödeneceğini aktardı. Bu düzenleme referandum gününü beklemeden ilk çıkarılacak KHK’da yer alacak. Yıl boyunca devam edecek olan ve işsizliğin önüne geçilmesini hedefleyen projede kamu sektörü de üzerine düşeni yapmakta kararlı. Personel alımlarının başında 24 binlik kadro ile TSK gelirken onu, 20 bin kadro ile MEB takip ediyor. Kamu’nun alımları toplamda 90 bini bulacak. Referandum sonrası ekonomik büyümenin ivme kazanması halinde 100 bine kadar da ulaşabilecek. Bu arada iki ay kadar önce yeni istihdam edileceklere getirilen teşviklerle özel sektör 500 bine yakın yeni alım yapmıştı. Bu yıl hedef 1.5 milyon kişiye yeni iş yaratmak olarak açıklanmıştı.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ALIMI:

Milli Eğitim Bakanlığı 20 binin üzerinde sözleşmeli öğretmen alımında mülakat dönemi başladı. Bakanlık bunların yanı sıra bin 500 engelli öğretmen ve ek atama ile de bin 300’ün üzerinde öğretmen alıyor.

Haberin Devamı

10 BİN POLİS:

Polis Akademisi Başkanlığı, 10 bin polis memuru adayı alımı için ilan verdi. Lisans mezunu ve KPSS’den en az 60 puan alma zorunluluğu bulunuyor. Başvurular 14 Nisan’da sona erecek.

YURTLARA SÖZLEŞMELİ PERSONEL:

Kredi Yurtlar Kurumu’na binin üzerinde sözleşmeli memur alınacak. Başvurular 14 Nisan’a kadar sürecek.

AİLE BAKANLIĞI’NA DANIŞMAN:

Aile Bakanlığı’na bin 500 danışma ve yönlendirme görevlisi alınıyor. İl müdürlüklerince alım ilanları yayımlanırken, KPSS en az 60 puan şartı yer alıyor. Başvurular 6-13 Nisan arasında, sınav ise 3 Haziran’da yapılacak.

HAKİM-SAVCI ALIMI:

Adalet Bakanlığı 2 bin adli yargı hakim, savcı adayı ile 750 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim, savcı adayı alacak.

24 BİN ERBAŞ VE ER:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 11 bin uzman erbaş, 13 bin sözleşmeli er olmak üzere 24 bin personel alıyor. Uzman erbaş alımlarına en az lise mezunları, sözleşmeli er alımlarına da en az ilköğretim mezunları başvurabilecek. Jandarma Genel Komutanlığı’na da 2 bin 650 personel alınacak.

Haberin Devamı

GİB UZMAN YARDIMCISI:

İstihdam seferberliği kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı da 2 bin gelir uzman yardımcısı alacak. Adaylar 10-28 Nisan tarihleri arasında başvurularını internet adresinden online olarak yapabilecek. Kuruma girebilmek için KPSS’den en az 70 puan alma koşulu bulunuyor.

12 BİN 500 SAĞLIKÇI:

Sağlık Bakanlığı 2 aylık dönemde 12 bin 500 personel alacak. Yükseköğretim Kurulu 4 bin kadroya öğretim üyesi, araştırma görevlisi ve akademisyen alımı yapacak. Ulaştırma Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü de yaklaşık 2 bin 500 personel alacak.

DİĞER YENİ YAZILAR