Gazete Vatan Logo

Mert Alaş kimdir?

Mert Alaş kimdir? Sorusu gündemi meşgul ediyor. Dünya yıldızlarının fotoğrafçılığını yapan Mert Alaş, Miley Cyrus, Kim Kardashian, Irına Shayk gibi sanatçıların profesyonel fotoğraf çekimlerini gerçekleştiriyor. Mert Alaş ile ilgili detaylar haberimizde...

Mert Alaş kimdir?

Miley Cyrus, Kim Kardashian, Irına Shayk gibi isimlerin fotoğraflarını çeken, pek çok ünlünün de çekim yaptırmak istediği Mert Alaş'ın ismi gündemden düşmüyor. Dünyaca ünlü fotoğrafçı Mert Alaş'ın kim olduğu merak ediliyor? Mert Alaş kimdir? Sorusunun cevabı yazımızın devamında...

1972 yılında Ankara'da doğan Mert Alaş, Londra'da yaşıyor. Ortağı olan Marcus Pigott ile beraber dünyanın en iyi fotoğrafçıları arasında yer alıyorlar. 1993’te Londra’ya yerleşen Alaş, 1994’te Marcus Pigott’la tanışarak beraber çalışmaya başladı.

İlk fotoğraf çekimini Dazed&Confused’a yapan ikili bugün dünyanın en önemli fotoğraf ajanslarından Art Partner tarafından temsil ediliyor. Madonna’dan Lady Gaga’ya, Kate Moss’tan Daria Werbowy’a çalışmadıkları ünlü, imza atmadıkları prestijli dergi ve kampanya yok.

Vogue Türkiye’nin de birinci yıldönümünde Gisele Bündchen, ikinci yıldönümünde ise Angelina Jolie ile kapak çekimi gerçekleştirdiler. Halihazırda tüm niş dergiler, onların sanatsal denemelerine yer vermek için hep istekliler.

Haberin Devamı