Gazete Vatan Logo

Mersin'de polis servis aracına bombalı saldırı düzenlendi!

Mersin'de polis servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Mersin Valiliği olayda 12 polisin yaralandığını açıkladı. Hükümet adına ilk açıklamayı yapan Bozdağ, "Bulgular terör saldırısı olduğunu gösteriyor. Olayda 17'si polis 18 kişi yaralandı." dedi.

Mersin'de polis servis aracına bombalı saldırı düzenlendi!

Bugün saat 17.20 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı'nda, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlama sonrası panik yaşandı. Yaralıların olduğu belirtilirken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

BOZDAĞ: BULGULAR TERÖR SALDIRISI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bulgular terör saldırısı olduğunu gösteriyor. Olayda 17'si polis 18 kişi yaralandı." açıklamasında bulundu.

12 POLİS YARALANDI, POLİSLERİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüze ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurumuz yaralanmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Patlama ile ilgili çok yönlü olarak yürütülen araştırmalar devam etmektedir” denildi.

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda 12 polisin yaralandığı ve yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını aktardı. Ercan, "Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik." ifadesini kullandı.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin Meclis'te açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Olayda yaralılar olduğuna dair bilgiler var. Bir rakam var ama teyit edilmediği için paylaşmak istemiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlı bir şekilde devam edecek" dedi.

VALİLİK BİNASINA YAKIN BİR BÖLGE

Habertürk TV'ye konuşan Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "İtfaiye daire başkanımız bizi aradı. Patlama yüksek ihtimal bir polis servis aracına yapılan saldırı. Olayın olduğu yer valilik binasına yakın bir bölge" dedi.

Haberin Devamı