Gazete Vatan Logo

Mersin'de katliam gibi kaza!

Mersin’de işçileri taşıyan servis aracına hemzemin geçitte tren çarptı. Cesetlerin raylara saçıldığı feci kazada minibüsteki 10 kişi can verdi, 4 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi kaza!

Korkunç kaza sabah saat 07.15 sıralarında merkez Akdeniz ilçesinin Adanalıoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Acar Makina Sanayi Fabrikası işçilerini taşıyan minibüse, hemzemin geçitte Mersin- Adana seferini yapan yolcu treni çarptı. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken, tren altında sürüklenin minibüste bulunanlardan 10 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Yaralılar kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Mersin ve Tarsus’taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktorlar bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu açıkladı.


Makinistler gözaltında

Kaza nedeniyle 3.5 saat kapanan demiryolu, trenin raydan kaldırılmasının ardından tekrar sefere açıldı.Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken Mersin’den Adana yönüne giden 62 bin 28 sefer sayılı yolcu treninin makinistleri Hüseyin E. ve Mehmet E. tedbir amaçlı gözaltına alındı.


Ölenlerin kimlikleri

Minibüste bulunanlardan Harun Kaya, Sinan Özpolat, Oğuzhan Beyazıt, Ayhan Akkoç, Kenan Erdinç, Mehmet Akşam, Cavit Yılmaz, Mine Serten ve Onur Atlı kaza yerinde, Mustafa Doygun ise götürüldüğü Mersin üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaşamını yitirdi.

‘Her sabah yüreğimiz ağzımıza gelirdi’

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekin, kazanın meydana geldiği hemzemin geçidin yıllardır sorun olduğunu söyledi. Her gün buradan yaklaşık 10 bin kişinin geçtiğini belirten Tekin, “Her sabah kaza olacak diye yüreğimiz ağzımıza geliyor. Bu geçidin modernize edilmesi yönünde girişimlerimizden sonuç alamadık” dedi.

TCDD: Bekçi uyarmış

Tren kazasıyla ilgili Devlet Demiryolları (TCDD) açıklama yaparak, kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, minibüsün bekçiye rağmen kontrolsüz olarak trenin önüne çıktığını bildirdi. TCDD açıklamasında bariyerin neden kapalı olmadığına ilişkin olarak bilgi verilmedi. Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada, “Minibüs şoförü, görevli geçit bekçisine rağmen dikkatsiz ve kontrolsüz olarak Mersin-Tarsus arasında işleyen yolcu treninin önüne çıkmış, dolayısıyla geçit kazası olmuştur” denildi.

GÖRGÜ TANIĞININ İDDİASI:

Bekçi ‘Eyvah ben ne yaptım’ dedi

Kazanın ardından olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcısı görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Bir görgü tanığı, kaza olduktan sonra bariyer görevlisinin ‘Eyvah ağabey ben ne yaptım, daldım’ dediğini iddia etti. Polis ve Devlet Demiryolları yetkilileri de, trenin geçişi sırasında açık olduğu öne sürülen bariyerlerde inceleme yaptı. Demiryolunun 2 metre uzağında merdivenle çıkılan 5 metre yüksekliğindeki bir kulübedeki şalterlerle manüel sistemle kontrol edilen bariyerleri, kulübedeki kontrol mekanizmasından açıp kapatan ekipler bu durumu da fotoğrafladı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında kazanın meydana geldiği Bağcılar hemzemini geçidindeki bariyerleri kontrol eden görevli 38 yaşındaki Erhan Kılıç da gözaltına alındı.


Bakan yaralıları ziyaret etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Tarsus Medicalpark Hastanesi’nde yatan yaralıları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Burada bir değerlendirme yapan Elvan, “Öncelikle ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bariyerlerin açık ve kapalı olması konusunda şu anda bir şey söylemek çok erkendir. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. Hepimizin başı sağ olsun. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız” diye konuştu.

Haberin Devamı