Gazete Vatan Logo

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz hakkında suç duyurusu

Eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kendi döneminde yapılan ve açılışı gerçekleştirilen Mersin Deniz Park'ın yıkılmasıyla ilgili avukatları aracılığıyla mevcut Başkan Burhanettin Kocamaz hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.Özcan'ın avukat Ali Mahir Başarır, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili döneminde tümüyle usulüne uygun ve kamu kaynağı kullanılarak yapılan ve halkın hizmetine sunulan Mersin Deniz Park'ın, mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın talimatıyla yasaya aykırı bir yapılaşma olduğu gerekçesiyle yıkıldığını hatırlattı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz hakkında suç duyurusu

Mersin 1. İdare Mahkemesinin "Projenin İmar Planının Kıyı Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nin 14. Maddesi'nde öngörülen yapılaşma koşullarına aykırı olduğu" gerekçesiyle Özcan döneminde projenin iptaline karar verildiğini ve bu kararın Kocamaz döneminde Danıştay tarafından onandığını anımsatan Başarır, şunları kaydetti:"Şüpheli bu gerekçeyi bahane göstererek aslında sadece ufak tadilatlarla düzeltilebilecek bir projeyi sırf müvekkilimin itibarını zedelemek amacıyla yıkılması talimatını vermiştir. Böylelikle şüpheli, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kasıtlı olarak hem müvekkilimin hem de kamunun zararına neden olmuştur. Görevini kötüye kullanmıştır. Öncelikle belirtmek gerekir ki söz konusu imar planı müvekkilimin belediye başkanlığı yaptığı dönemde tüm ilgili makamlardan gerekli izinler ve ruhsat alımı o dönemdeki imar planına uygun olarak yapılmıştır. Bu izinler ve ruhsat alınması sırasında herhangi bir makamdan olumsuz bir karar dönüşü de olmamıştır."Avukat Başarır, kamuda devamlılığın esas olduğunu, hiçbir yöneticinin kendinden önceki yöneticiye zarar vermek amacıyla bu tarz kararlar alamayacağını ve almaması gerektiğini aktardı.Kamuya kazandırılan tesisin mahkeme kararının doğru yorumlanarak muhafazasının sağlanması gerektiğini ifade eden Başarır, "Yapılması gereken ufak tadilatlar varsa da yapılarak Mersin halkına kazandırılmalıydı. Ancak şüpheli tamamen müvekkilime zarar verme ve itibarını zedelemek amacıyla hareket etmiş üstüne üstü kamunun ağır zararına sebep olmuştur" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Deniz Park alt işletici firma tarafından suçun temelini oluşturan eylemden dolayı İçişleri Bakanlığına şikayette bulunulduğunu ve mevcut belediye ve Başkan Kocamaz hakkında inceleme başlatıldığını aktaran Başarır, verilen yıkım kararının usulsüz olarak verildiğini ve belediye encümeninin onayından geçmeden ilgili projenin yıkıldığını savundu.Başarır, Kocamaz hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla hakkında kovuşturma kararı verilip kamu davası açılması için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İstanbul Anadolu Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcığılına suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin'de kıyı kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl mayıs ayında Deniz Park yıkılmış, ilgili yatırımcı şirket yıkımı gerçekleştiren yetkililerle ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Haberin Devamı