Gazete Vatan Logo

Merrill Lynch, 30 bin kişiyi işten çıkartabilir

Bank of America'nın Merrill Lynch’i satın aldıktan sonra işten çıkartılacakların sayısının 30 bin kişiyi bulabileceği bildiriliyor

BANK Of America’nın Merrill Lynch’i satın aldıktan sonra bünyesine katarken işten çıkartılacakların sayısının 30 bin kişiyi bulabileceği öne sürüldü.CNBC’nin haberine göre Bank of America CEO’su Kenneth Lewis’in birleşme sonucu önümüzdeki birkaç yıl içinde 7 milyar dolar tasarruf yapmayı planladığı bildiriliyor. Eylül ayında battıktan sonra Bank of America tarafından satın alınan Merrill Lynch’de işgücü kayıplarının 10 bin kişi olacağı ve bu yıl sona ermeden başlayacağı düşünülüyordu.

Kriz BlackBerry’i de etkiledi

BLACKBERRY üreticisi Research in Motion üçüncü çeyrek satışları ve kârının tahminleri yakalayamadığını bunun da akıllı telefonların popülaritesinin ekonomik krize ağışıklı olmadığına işaret ettiğini açıkladı. Kâr üçüncü çeyrekte hisse başına 83 senti geçmedi. Oysa şirket beklentisi hisse başına 97 sentti. Citigroup ve BNP Paribas 2009’da küresel mobil telefon talebinin 8 yıldır ilk kez düşmesini bekliyor.

Japonya’dan istihdam atağı

Japon hükümetinin istihdam piyasasını desteklemek için önümüzdeki 3 yılda 10 trilyon Yen (107 milyar dolar) harcanmasını öngören bir plan hazırlığı içinde olduğu belirtildi. Japon gazetelerinde yer alan haberlere yöre, bu harcamanın, berbat durumdaki kamu finansmanını daha da kötüleştirmesinden endişe ediliyor.

Otomobil devlerine destek

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, ABD otomobil üreticilerinin ayakta kalma planlarını açıklamalarının ardından, Washington’un şirketlerin kurtarılması için destek vereceği tahmininde bulundu. Detroit merkezli üç büyük otomobil üreticisi, önceki gün ABD Kongresi’nden 34 milyar dolar kredi istedi. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD’de istihdamın onda birini sağladığını iddia eden motorlu araç üreticilerini desteklemek dışında pek bir seçenek olmadığını belirtti.

Telecom Italia’da kriz önlemi

n Avrupa’nIn beşinci büyük telekomünikasyon şirketi Telecom Italia, borçlarını ve maliyetlerini azaltmak için ana faaliyetleri dışındaki varlıklarından 3.82 milyar dolara kadar değerdeki kısmını satacağını ve işgücünü yüzde 5 azaltacağını açıkladı. Eylül sonunda 84 bin çalışanı olan şirket, daha önce açıkladığı ve 2010’a kadar 5 bin çalışanın işten çıkarılmasını öngören planlarına ek olarak, 4 bin çalışanın daha işten çıkarılacağını belirtti.

Haberin Devamı