Gazete Vatan Logo

Mermerciler çevreciden davacı!

Kızılçam ve ardıç ormanlarına zarar veren mermer ocaklarına karşı mücadele eden Antalya Kent Konseyi Tüketici Koruma Grubu Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, şok bir davayla karşı karşıya kaldı. Antalya’nın Finike ilçesinin Alacadağ Köyü’ndeki Kızılcık Yaylası’nda faaliyet gösteren bir mermer ocağı sahibi, bölgedeki mermer ocaklarının kızılçam ve ardıç ormanlarını yok ettiği yönünde mücadele veren Büyüknohutçu hakkında 100 bin liralık tazminat davası açtı.

İptal davası da gerekçe

Bölgede mermer ocaklarına karşı yürütülen mücadele kapsamında kurulan Finike Taş Ocakları ile Mücadele Platformu’nu da oluşturarak sözcülüğünü üstlenen Büyükhnohutçu hakkındaki davanın ilk duruşması 1.5 ay önce Antalya 9’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Bartu Mermer ocağı firmasının ‘ticari faaliyetlerini engellediği’ iddiasıyla açtığı davada, bölgedeki mermer ocaklarına ilişkin Facebook ve Youtube’da paylaşılan fotoğraf ve görüntüler de delil olarak sunuldu. Ayrıca, mermer ocaklarının kapatılması için açılan ruhsat iptal davaları da gerekçeler arasında bulunuyor.

PKK’lı diyorlar!

Büyüknohutçu ise, savunmasındaki ana kaynağın Anayasa’nın 56’ncı maddesi olduğunu belirtti: “Bu madde ‘Çevreyi korumak her vatandaşın ödevidir’ der. Ben Anayasa’nın bana verdiği bu ödevi yapıyorum.” Bazı mermer ocakları kaynaklı olduğunu düşündüğü kasıtlı bir dedikodunun da yayılmaya çalışıldığını anlatan Bütyüknohutçu, “Bu konuda BDP Milletvekili Emine Ayna’nın verdiği bir soru önergesi gerekçe gösterilerek ’bu adam PKK’ya hizmet ediyor’ gibi söylemler de bulunuluyor” dedi.

Haberin Devamı