Gazete Vatan Logo

Merkezden kopmuyor

Selenium markasıyla tanınan Aşçıoğlu, şehir merkezinden ayrılmıyor. En son Ataköy’de yeni projeye başlayan Aşçıoğlu, bölgede bir parsel daha alırken Levent ve Bakırköy’e hazırlanıyor

İstanbul’da Fulya, Gayrettepe, Ulus, Göktürk gibi merkezi lokasyonlarında ‘Selenium’ markasıyla gayrimenkul projeleri hayata geçiren Aşçıoğlu Grubu, merkezdeki projelerine devam ediyor. Son olarak Ataköy’de Selenium Ataköy projesini satışa sunan Aşçıoğlu, bu projenin yakınında yeni bir projenin çalışmalarını sürdürüyor. Aşçıoğlu, Levent ve Bakırköy’de de yeni projeler üzerinde çalışıyor. Aşçıoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Aşçıoğlu ve Selenium merkezci bir marka. Selenium, Türkiye’deki en kaliteli rezidans markalarından birisi. Dünyadan da takdir aldı. Bu nedenle merkezden uzaklaşmıyoruz. Ataköy ve Bakırköy de bizim kalitemize uygun lokasyonlar” diye konuştu.

İkinci proje hazırlanıyor

Selenium Ataköy projesi ile bölgede başarılı bir satış grafiği yakaladıklarını anlatan Yaşar Aşçıoğlu, “Bölgede yeni bir yer daha aldık. E-5 cepheli Ataköy 38. Parsel’de, 8 bin 600 metrekarelik alanda bir Selenium markası daha yükselecek. Projenin çalışmaları devam ediyor. İçerisinde 250 daire olabilecek. Otel veya ofis gerçekleştireceğiz. Henüz proje aşamasındayız. Bu yılın üçüncü çeyreğinde başlamayı planlıyoruz” diye konuştu. Selenium’un müşteri kalitesine hitap eden yerlerde olacaklarını ifade eden Aşçıoğlu, “Levent’te 30 bin metrekare satılabilir alanı olan Bakırköy’de de 46 bin metrekare satılabilir alanı olan arsalar için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu projeleri de önümüzdeki dönemde hayata geçirebiliriz” dedi. Aşçıoğlu, bu yıl yapacakları yatırımın 100-125 milyon doları bulabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüm şart

İstanbul’da merkezde yer almak için kentsel dönüşümle ilgilenmenin şart olduğunu dile getiren Aşçıoğlu, “Vatandaş kentsel dönüşümü bir fırsat olarak algıladı. ‘Nasıl zengin olurum’ diye düşünüyorlar ama bu algı değişecek. Çünkü İstanbul’da deprem riski var. İstanbul’u yeniden yapılandırmak için başka şansımız yok” dedi. Aşçıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de TOKİ ve Emlak Konut gibi arsa üretimi yapmasını önerdi.

Ataköy’de satışlar devam ediyor

Haberin Devamı

AŞÇIOĞLU‘nun son projesi Selenium Ataköy, toplam 74 bin metrekare inşaat alanına sahip. 321 daireden oluşan projede, 3 blok bulunuyor. Bahçe dubleksleri, loft, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 rezidans konutların yer aldığı proje, Atatürk Havalimanı ve Ataköy Marina’ya 5 dakika mesafede bulunuyor. 2016’da teslim edilecek projede yüzde 60’ın üzerinde satış yaptıklarını kaydeden Yaşar Aşçıoğlu, “Bölgede yatırımcı fiyatıyla çıktık. Bu proje bitince yanındaki projeyi satışa çıkaracağız” diye konuştu.

Sarıyer’de gelişimi bekliyor

YAŞAR Aşçıoğlu, yaklaşık 9 ay önce Sarıyer’de bir arazi aldıklarını ifade ederek, “Projesini hazırlıyoruz ama bölgenin gelişmesini bekliyoruz. Zekeriyaköy’de de niyet ve görüşmelerimiz var” diye konuştu. Yaşar Aşçıoğlu, en son Emlak Konut’un Zeytinburnu arazisi ihalesine girdiklerini hatırlatarak, TOKİ ve Emlak Konut gibi kuruluşların merkezi yerlerde düzenledikleri ihaleleri yakından izlediklerini de sözlerine ekledi.

Katar’da fırsatları inceliyor

YAŞAR Aşçıoğlu, Selenium’u bir dünya markası yapmak için harekete geçtiklerini belirterek, yurtdışında da fırsatları incelediklerini söyledi. Suudi Tarın Bin Ladin ile ortaklıklarını hatırlatan Aşçıoğlu, “2 yıldır Bin Ladin’le ortak bir şirketimiz var ama tek bir çivi çakmadık. Arap ülkelerinde ağır karar veriliyor. Ancak şu anda Katarlı firmalarla temas halindeyiz. Katar’daki fırsatları inceliyoruz. Ayrıca Karadağ’dan da teklif aldık. Budva şehrinde proje gerçekleştirmemiz için görüşmeler yapıyoruz.”

Haberin Devamı