Gazete Vatan Logo

Merkez Sağ'da kriz sürüyor YENİ

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, krizin çözümü yönünde herhangi bir gelişme olmadığını belirterek, “Şu ana kadar beklentimizi ne olduğunu belki çok iyi anlatamadık. Demokrat partinin Türkiye’de umut yaratan yeni bir terkip olması konusunda her türlü fedakarlığa razı olara başladığımız girişimde bize söz verilen ne varsa kamuya da açıkça ifade edilmesini bekliyoruz” dedi.

Mumcu, Ağar’ı da Anavatan’ın dokuzuncu olağan büyük kongresine davet etti. Merkez sağda, birleşme konusunda yaşanan kriz devam ediyor Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun dün katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği merkez sağın iki partisi arasındaki protokole Demokrat Parti’nin uymadığı ve gereklerini yerine getirilmediğini söylemesinin ardından yaşanan krizde olumlu bir sonuç alınamadı. Bugün ASKİ spor salonda dokuzuncu olağan büyük kongresini yapacak olan Anavatan Partisi Yaşanan gelişmeler nedeniyle MKYK’sını topladı. Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu ise partiye gelişinde gazetecilerin krize ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gelişme olup olmadığı yönündeki bir soruya Mumcu, şu karşılığı verdi: “Şu ana kadar beklentimizin ne olduğunu belki çok iyi anlatamadık. Demokrat Parti’nin Türkiye’de umut yaratan, heyecan yaratan yeni bir parti olması konusunda her türlü fedakarlığa razı olarak başladığımız girişimde bize söz verilen ne varsa kamuya da açıkça ifade edilmesini bekliyoruz çünkü buna ihtiyaç var. Yazılı protokol yükümleri yerine getirilmedi. Bur takım mazeretler öne sürüldü bunlar haklı da olabilir onu da anlayışla karşılamaya hazırız ama bunların bundan onda devam etmeyeceğinin açıkça anlamamız lazım”

“4 NOKTADA AÇIKLIK İSTİYORUZ”
DYP ile birleşme konusunda 4 noktada açıklık istediklerini kaydeden Mumcu, bu maddeleri de şu şekilde sıraladı: “Teşkilatların bütünleşmesi konusunda yöntem ve takvim ne olacak? Genel idare kurulumunda eşit temsil konusunda protokolde söz vermiştik, yazılı imza atmıştık şu ana kadar gerçekleştirilmedi bundan sonra gerçekleştirilmesi konusunda yöntem ve takvim ne olacak? Anavatan partisine adaylık müracaatında bulunan insanların adaylıkları hangi yöntemle değerlendirilecek yani bu partinin bir birleşik parti olmaktan kaynaklanan karakteri aday listelerine nasıl adil bir şekilde yansıyacak? Ve en önemli temiz yüzler yeni sözler diye çıkmıştık hala temiz yüzler yeni sözler konusunda ısrarlı ve kararlı olduğumuzu bir kez daha teyit edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bunu bize değil kamuoyuna söylenmesi yeterlidir”.

Anavatan olarak iki parti arasındaki birleşmeyi sağlamak üzere pek çok fedakarlığı göze aldıklarını ve bu işi bozmak istemediklerini ifade eden Umucu, üstümüze düşen başka ne fedakarlık varsa bunu da göze alırız ama sadece ve sadece açıklık itiyoruz” dedi. Mumcu, bur soru üzerine şu ana kadar DP Genel Başkanı Ağar’la bir görüşmesi olmadığını da söyledi

YILMAZ’A SERT ELEŞTİRİ
Erkan Mumcu, bir gazetecinin “Yılmaz’ın önce beni eleştirdi sonra Ağar’ı eleştirdi sözü var buna bir yanıtınız olacak mı” sorusuna ise, “Kendisini başkalarıyla eşleştirerek kurtarabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Kendisi hakkında Türk milleti kararırı vermiş. Çok fazla soru sormak söz söylemek istemiyorum ama bu ülkede kamuoyu araştırması yapılıyor, bakın bakalım bu araştırmalarda en sevilmeyen kim, Abdullah Öcalan mı yoksa bir başkası mı?” diye yanıt verdi.

AĞAR’A KONGREYE KATIL ÇAĞRISI
Anavatan olarak kongrelerini yaptıklarını, belirten Mumcu, Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar’a da kongreye katılması çağrısında bulundu. Mumcu, “Sayın Ağar’ı da benim yaptığım gibi bu kongreye katılmak üzere bekliyorum. Belki bu hususlarda delegelere açıkça beyanda bulunarak. Bir açıklık getirebilir. Belki kamuoyuna bir açıklamada bulunabilir. Bu iki günlük kongre süreci tamamlanmadın bu pürüzler çözülmüşse çözümlenmiştir yoksa herkes yoluna devam eder. Herkes birbirine başarılar diler başka söylenecek birşey yok” dedi.

Haberin Devamı