Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası'ndan uyarı: 5 dolarları 'spocklamayın' lütfen!

Mr Spock ölmedi, Kanada'daki 5 dolarlık banknotlarda yaşıyor! 'Uzay Yolu' hayranları banknotların üzerindeki eski başbakan görüntüsünü Mr. Spock'a çevirirken Kanada Bankası 'spocklama' çılgınlığına dur dedi...

Geçen hafta hayata veda eden ‘Uzay Yolu’nun Mr. Spock’ı Leonard Nimoy Kanada ’daki 5 dolarlık banknotlarda yaşıyor! Zira aktörün hayranları harıl harıl, 5 dolarlık banknotların üzerinde yer alan Kanada’nın 1896-1911 yılları arasındaki başbakanı Sir Wilfrid Laurier’in fotoğrafını Mr. Spock’a dönüştürmekle meşgul. Kanada Bankası ise bu çılgınlığa bir son verilmesi çağrısında bulundu. Sinema tarihinin efsanevi karakterlerinden Mr. Spock’ oynayan aktör 27 Şubat’ta solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirmişti.

‘Uzay Yolu’ dizisinin hayranları banknotun üzerinde yer alan Laurier fotoğrafının üzerinde kara kalemle oynayarak Mr. Spock tarzı keskin kaşlar, sivri kulaklar ve Vulcan gezegenine has küt saç kesimi çiziyor. Ülkedeki sanatçı topluluğu Canadian Design Resource Twitter’dan takipçilerine “Leonard Nimoy için 5 dolarlarınızı ‘spock’layın” çağrısı yapmıştı.

Lakin ‘spock’lama’ hareketi Kanada Bankası duvarına çarptı. Bankadan yapılan açıklamada banknotları silmenin illegal olmadığı ancak böyle bir oynama yapılmaması için de önemli sebepler olduğu belirtildi. Açıklamada banknotun üzerine bir şeyler yazıp çizmenin kağıt paranın ömrünü kısaltabileceği ve güvenlik özelliklerini zayıflatabileceği vurgulandı. Ayrıca söz konusu paraların alışverişte geçersiz kabul edilebileceği konusunda uyarı yapıldı. Bankanın son vurgusu ise ülkenin sembolü ve ulusal gurur kaynaklarından olan paranın tahrip edilmesinin uygunsuz kaçacağı yönünde oldu. (Radikal)

Haberin Devamı