Gazete Vatan Logo

Merkel’in siyaseti bırakmaya niyeti yok

Merkel’in siyaseti  bırakmaya niyeti yok

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in 2017’de gerçekleşecek genel seçimlerde koltuğu için dördüncü kez aday olmaya hazırlandığı söyleniyor.

Alman medyasında zaman zaman siyaseti bırakacağı iddiaları gündeme gelen Şansölye Angela Merkel’in başbakanlık koltuğu için dördüncü kez yarışa girmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Spiegel dergisinin haberine göre Merkel, 2017’de yapılacak genel seçimlerde dördüncü dönem için adaylığını koymaya karar verdi. Geçtiğimiz günlerde Hrıstiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi yetkilileri Peter Tauber ve Klaus Schüler ile bir araya gelerek seçim kampanyasını görüşen Merkel’in, görüşmede kampanyanın bir şirkete havale edilmemesini, doğrudan CDU genel merkezi üzerinden idare edilmesini istediği kaydedildi.

Hazırlıklar başladı

Merkel’in bir süre önce de kardeş parti Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi’nin lideri Horst Seehofer ile 2017 genel seçimlerine yönelik hazırlıkları görüştüğü belirtiliyor.

Merkel, geçen yıl yapılan kongrede yüzde 96,7 oy oranıyla sekizinci kez CDU genel başkanlığına seçilmişti. 2000 yılından bu yana CDU’ya liderlik eden Merkel, 22 Eylül 2013’te yapılan genel seçimlerin ardından üçüncü dönem başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Haberin Devamı