Gazete Vatan Logo

Merkel'e ipek halatla koruma

Almanya Başbakanı'na Nevşehir'de üst düzey önlem...

Merkel'e ipek halatla koruma

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu sabah Kapadokya turuna çıktı.

MERKEL'E HEDİYE

Geceyi Kapadokya’da geçiren konuk başbakan Angela Merkel, bu sabah Avanos Hilton Oteli’nde beyaz peynir ve dometesten oluşan hafif bir kahvaltı yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de eşlik ettiği bölge gezisine çıkmak üzere olan Merkel’e Kapadokya Halıcılar Deneği tarafından 10 ayda dokunmuş, santimetresinde 13 ilmek bulunan, yarım metrekare ebadında üzerinde Hazreti İsa’nın havarileriyle son yemeğini tasfir eden ipek halı hediye edildi. Merkel, kendisine halıyı veren Ahmet Akif Öztoprak ve Sefa Yıldırım’a teşekkür edip, halıyı ilgiyle inceledi. Angela Merkel, daha sonra Göreme Açıkhava Müzesi’ne giderek, burada M.S. 8’inci yüzyılda yapılmış Karanlık Kilise içindeki Hz. İsa’nın hayatını anlatan ve çarmıha gerilişini gösteren freskleri inceledi. Merkel, ardından da Göreme Açıkhava Müzesi karşısında yer alan Tokalı Kilise’yi de gezdi. Konuk başbakan daha sonra Zelve ören yerine hareket etti.

İPEK HALATLA ÖNLEM ALDILAR

Angela Merkel’in Göreme Açıkhava Müzesi’ni ziyareti sırasında, Alman görevliler, beyaz bir ipek halatla medyayı diğer görevlilerden ayıran koruma önlemi uyguladı.

Merkel, daha sonra Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na geçti. Merkel, kendisini Kapadokya bölgesinde gezdiren şoför ile bazı Türk korumalara da hediye verdi.

Merkel, 10.55’de Almanya Cumhurbaşkanlığı’na ait uçakla Ankara’ya hareket etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’de Merkel’i uğurladıktan sonra kara yolu ile Ankara’ya hareket etti.

YAKIN KORUMASI KARSLI

Bu arada, Merkel’in yakın korumaları arasında Karslı olduğu öğrenilen Berlin doğumlu Komiser Yavuz Uluçay’ın görev yaptığı öğrenildi.


Haberin Devamı