Gazete Vatan Logo

Merkel de destek verdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la çekilen fotoğrafları nedeniyle yoğun eleştirilere hedef olan Türk asıllı Alman milli futbolcular İlkay Gündoğan ve Mesut Özil’e destek vererek futbola odaklanılmasını istedi.

Merkel de destek verdi

Merkel katıldığı son televizyon programında ‘futbolcuların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile resim çektirmenin sonuçlarını kestiremedikleri kanaatinde olduğunu’ söyledi.

Özil ve Gündoğan’ın Alman futbolseverleri hayal kırıklığına uğratmak istemediklerinden emin olduğunu belirten Merkel, Gündoğan’ın ‘her şeye rağmen seve seve Almanya için sahaya çıktığı ve milli takımda yer aldığı’ şeklindeki sözlerinden duygulandığını ifade etti. Almanya’nın Rusya’daki Dünya Kupası finallerinde iyi bir sonuç alabilmesi için kadrodaki bütün elemanlara ihtiyaçları olduğunu belirten Merkel, “Gündoğan ve Özil milli takım oyuncularıdır. Dolayısıyla alkışlanmalarından memnuniyet duyarım” dedi. Alman futbol milli takımının onursal kaptanı Philipp Lahm gazetelere verdiği demeçte, Türk asıllı iki futbolcuya anlayış gösterilmesini istedi ve “Almanya’nın onlara verdiklerinin bilincindeler. Bu onlara bir kez daha açıkça gösterilmiş oldu” diye konuştu.